ŞEHİTKAMİL'DEKİ 'KÖSEM SULTAN' KONFERANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

“TORUNUNUN DİLİNDEN KÖSEM SULTAN”

Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Torununun Dilinden Kösem Sultan” konulu konferansa Sultan II. Abdülhamit Han’ın torunu Nilhan Sultan Osmanoğlu konuşmacı olarak katıldı. Nilhan Sultan Osmanoğlu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen konferansta katılımcılara Sultan II. Abdülhamit Han ile Kösem Sultan’ın hayatından kesitler anlattı. Konferans sonrası Nilhan Sultan Osmanoğlu tarafından kaleme alınan ‘Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan’ isimli kitap için imza günü düzenlendi. Ücretsiz olarak yapılan konferans ve imza gününe katılan vatandaşlar, programı çok beğendiklerini ifade etti. Katılımcılar, önemli bilgiler edindiklerini ve ecdadın tarihini ecdadın torunundan dinlemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Katılımcılar, organizasyon dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

 

GAZİANTEP’İN TADI DAMAĞIMIZDA KALDI

Etkinlik sonrası açıklamada bulunan Sultan II. Abdülhamit Han’ın Torunu Nilhan Sultan Osmanoğlu, “Çok güzel bir konferans oldu. Benim için çok heyecanlı bir konferanstı. Özellikle gençlerin gözündeki ışığı, sevgiyi görünce çok mutlu oldum. İnşallah, bir dahaki programlarda daha uzun sohbet etmek nasip olur. Gaziantep’in tadı damağımızda kaldı. İmzaladığımız kitabımızda Mahpeyker Kösem Sultan’ın hayatını anlattık. Bunu hakkıyla yapabildiysek ne mutlu bize. Bundan sonraki süreçte de buna benzer kitaplar yayımlanmaya devam edeceğiz. Gaziantep’te; bu kadar sıkıntının, bu kadar zor günlerin yaşandığı bir zamanda bir birliktelik gördüm. O yüzden bu beni ayrıca mutlu etti. Allah, yolumuzdan dönmemeyi nasip etsin. Şehitkamil Belediyemize bizi halkımızla buluşturduğu için teşekkür ederim” dedi.

 

OLAĞANÜSTÜ GÜZEL BİR FAALİYETE TANIK OLDUK

Konferans ve imza günü sonrası değerlendirmede bulunan Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, “Bugün Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu olağanüstü güzel bir faaliyete tanık olduk, izledik. Osmanlıların şehrimize gelişinin 500. yıldönümünü idrak ettiğimiz bu günlerde bir Osmanlı hanedan üyesiyle burada bir araya gelmek bizler için büyük bir mutluluk vesilesi oldu. Nilhan Sultan Osmanoğlu’na vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum. 17. yüzyılda Şehri Cihan-ı Ayıntab olarak bilenen bu şehir, Osmanlıların klasik yapılanmaları içerisinde yer almış, tarihi eserleriyle bu ruhu idrak etmiştir. Bu ruhu tekrar yaşatabilmek, tekrar gündemde tutabilmek için bu tarz etkinliklere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.