HEM İNSAN SAĞLIĞINI HEM DE TABİATI KORUYORUZ

GELECEĞİMİZİ LAVABOYA DÖKMEYELİM

Şehitkamil Belediyesi’nin ‘Bi Dünya Yeşil’ projesiyle bağlantılı Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Atık Bitkisel Yağ Topluyor, Kentimiz Güzelleşiyor’ projesi başarıyla uygulanıyor. Projeye destek veren çevreci mahalleler, atık yağlarını biriktirerek hem insan sağlığını hem de tabiatı koruyor. Toplatılan atık yağlar, belli periyotlar halinde yetkililer tarafından alınarak, geri dönüşümde elektrik ve biodizel olarak değerlendiriliyor. Ev ve işyerlerinde biriken atık yağlarını Şehitkamil Belediyesi sosyal tesisleri bünyesinde bulunan aile merkezlerine götüren vatandaşlar, daha yaşanabilir bir Şehitkamil’in oluşmasına katkı sunuyor. Hayata geçirilen projeye ilişkin değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Yaşadığımız çevre; dedemizden miras değil, torunlarımızın emanetidir. Bu emanete iyi bakmamız lazım. Geleceğimizi lavabolara dökmeyelim” diye konuştu.

LAFTA DEĞİL, ÖZDE ÇEVRECİ BİR BELEDİYEYEYİZ

Şehitkamil Belediyesi’nin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çevreci projeler hayata geçirmeyi sürdüreceğini belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi, zaten çevreci bir belediye olduğunu hizmetleriyle her zaman lafta değil özde gerçekleştiren bir belediye. Göreve geldiğimiz andan itibaren ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Dülük Tabiat Parkı’nda yapılan çalışmalarla birlikte doğal hayata sağlanan katkılar yadsınamaz. Bu çalışmaları hep birlikte yaşıyoruz. Yaşadığımız çevre; dedemizden miras değil, torunlarımızın emanetidir. Bu emanete iyi bakmamız lazım” şeklinde konuştu.

HEM ÇEVREYE HEM DE EKONOMİYE KATKI SUNUYORUZ

Atık yağların lavabolara dökülmesinin insan sağlığını dolaylı olarak çok olumsuz etkilediğine işaret eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi atık yağlar meselesidir. Vatandaş, haklı olarak atık yağı çöpe atmıyor. Kanalizasyon vasfıyla doğaya salıyor. Fakat bu durum kanalizasyon tesisatına zarar veriyor. Atık yağ, kanalizasyondan geçip toprakla buluşunca doğaya verdiği tahribat çok daha büyük oluyor. Bunu ortadan kaldırmak adına Çevre İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmayla mevcut sosyal tesislerimizde atık yağ toplama üniteleri gerçekleştirdik. Buraya gelip giden vatandaşlarımız, buraya kullanmış oldukları atık yağlarını biriktiriyorlar. Daha sonra da bunun sorumlu firması gelip alıp götürüyor. Bizim amacımız; farkındalık oluşturmak ve vatandaşa kolaylık sağlamak. Vatandaş zaten bizim sosyal tesisimize geliyor. O zaman bu mekanda yine bir taşta birkaç kuş vurabilmek adına kullanılmış atık yağını da burada bırakıyor. Bu durumda hem ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de çevresel değerlere katkı sağlamış oluyoruz. Atık yağların kanalizasyon vasıtasıyla toprağa girmesi engelleniyor. Diğer taraftan da bu aynı zamanda bir değer olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Hem işyerlerinde hem de evde çıkan atık yağları topluyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve Çevre İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.