ŞEHİTKAMİLLİ YEMENİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

7 YÖRENİN HALK KÜLTÜRÜ TEK SAHNEDE BULUŞTU

Şehitkamil Belediye Başkanlığı’nın organizasyonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yeşil-siyahlı yemeniler tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen “Anadolu’nun Renkleri” adlı özel gösteri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Zeybek, Adıyaman, Artvin, Kırşehir yöreleri halkoyunları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu halayları potporisinden oluşan repertuarları ile gösteriyi seyreden 7’den 70’e herkesten büyük alkış alan Şehitkamilli yemeniler; davul şov, şiir ve barak türküleriyle de gösteriye büyük renk kattı.

 

AMATÖR TOPLULUKTAN PROFESYONEL GÖSTERİ

2015 yılının Eylül ayından itibaren hazırlıkları sürdürülen Anadolu’nun Renkleri” adlı özel gösteri muhteşem bir final performansı ile son buldu. Gösteri sonrasında Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu üyelerine teşekkürlerini sunan Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, amatör bir halkoyunları topluluğunun profesyonel standartlarda bir gösteri icra ettiğini kaydetti. Gösteri sonrasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Yardımcısı Özkeçeci, “Halkoyunları Topluluğumuzda faaliyet gösteren ve sayıları 150’yi aşan farklı meslek gruplarındaki amatör oyuncularımızın 10 aylık emekleri neticesinde profesyonel standartlarda bir gösteri izlemek bizleri fazlasıyla mutlu etti. Sanırım bu gün Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’ni dolduran yüzlerce izleyici salondan uzun süre unutamayacakları mutlu anılarla ayrıldı. Şehitkamilli Yemeniler, bizleri adeta Anadolu turuna çıkarttı, farklı kültürlerin birlik ve beraberliğini ezelden bu yana kadim kardeşliğimizi hatırlattı. Ben, tüm izleyenler adına gösteride emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu özel sahne performansını tekrarlanmasını ümit ediyorum”  ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİTKAMİL’DE HALK KÜLTÜRÜMÜZE HİZMET ETMEK BÜYÜK KEYİF

Şehitkamil Belediye Halkoyunları Topluluğu Baş Antrenörü Sait Koca,  “Anadolu’nun Renkleri”  adlı özel halkoyunları gösterisi için uzun süredir gece gündüz demeden çalıştıklarını ve bu emeklerinin karşılığını salonu dolduran yüzlerce izleyicinin güçlü alkışlarıyla aldıklarını söyledi. Baş Antrenör Koca, izleyicilerin gösteri sonrasında gülen yüzlerle salondan aldıklarını belirterek,  Şehitkamil Belediyesi çatısı altında halk kültürüne hizmet etmenin büyük keyif olduğunu vurguladı. Sait Koca, kendilerine verilen büyük destekten dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkürler etti.