ŞEHİTKAMİLLİ ÖĞRENCİLER TEMİZ ÇEVRE İÇİN EL ELE YÜRÜDÜ

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Şehitkamil Belediyesi’nin başlatmış olduğu “Mahallemiz Tertemiz” projesi kapsamında her gün bir mahalleyi temizleyen Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Hızır ekibi, son olarak Girne Mahallesinde temizlik çalışması başlattı. Bu sırada, Kıbrıs İlköğretim ve Ortaokulu öğrencileri, hazırlamış oldukları pankartlarla okuldan çıkarak, sloganlar eşliğinde temizlik ekiplerine destek verdi. “Sokağım Temiz, Okulum Temiz” projesiyle Şehitkamil Belediyesi’nin temizlik çalışmalarına katılan öğrenciler, ellerine poşet alarak, çevre temizliği yaptılar. “Temiz Çevre İçin El Ele” sloganları atan öğrenciler, hem kendilerine çevre bilincini aşılamak hem de vatandaşları çevre temizliğine karşı uyarmak adına ellerinden gelen gayreti gösterdi. Temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, öğrencilerin bu anlamlı eylemine destek vererek, onlarla birlikte yürüdü.

 

ÇEVRE BİLİNCİNİ NE KADAR ÇOK AŞILARSAK, ÇEVREMİZ O KADAR TEMİZ OLACAK

Öğrencilerin temizlik konusuna önemli destek verdiklerini belirten, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, “Normal Mahalle temizliklerinin yanı sıra, yaklaşık 6 ay önce ‘Mahallemiz Tertemiz’ projesini hayata geçirmiştik. Bu proje kapsamında her mahalleye periyodik olarak girip, detaylı temizlik yapıyoruz. Bu dönem içerisinde Kıbrıs İlköğretim ve Ortaokulu yöneticileri, böyle bir etkinlik planladıklarını, okullarının temizliğini öğrencilerde çevre bilincini attırmak istediklerini beyan etmişlerdi. Zaten bizimde istediğimiz buydu. Çocuklar üzerinde İlköğretim ve Ortaokul öğrencileri üzerinde çevre bilincini attırmak üzere yoğun çalışmalarımız vardı. Okul yöneticilerinin de böyle bir etkinlik düzenlemesi bizim için daha iyi oldu. Bahar temizliği adı altında bugün öğrencilerimiz ellerinde dövizlerle çok bilinçli bir şekilde temizliğe destek verdiler. Hatta çocuklarımıza en kolay temizlik nedir dediğimde, çevreyi kirletmemek diye çok doğru cevaplar aldım. Asıl olan çevreyi kirletmemek. Bu bilinci de ne kadar çok çocuklarımıza aşılarsak, çevremiz o kadar temiz olacak. Öğrencilerimiz oldukça iştahlı, çevre bilinci yüksek çocuklarımızla mahallemizi temizliyoruz” dedi. 

Kıbrıs İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Göçmen ise, “Okulumuz kenar mahallede olduğu için buranın daha temiz olmasını istiyoruz. Bunun için bir öğrencilerimizle birlikte, ‘Sokağım Temiz, Okulum Temiz’ kampanyasını başlattık. Daha önce okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler olarak, her zaman okulumuzun temizliğini düşünüyorduk. Aslında öyle değil, biz temizliğin evden başlayıp, sokaktan okula doğru geldiği algısını çocuklarımıza öğretmek istiyoruz. Okulumuzu temiz tutuyoruz, ailelerin evleri de temiz ama biz ev ile okul arasındaki bağlantı olan sokağın temiz olması için böyle bir kampanyayı hayata geçirdik” diye konuştu.

 

PANKARTLARLA VATANDAŞLARIMIZI ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Temizliğe destek veren öğrenciler ise, “Bugün okulumuzca başlatmış olduğumuz kampanya ile birlikte arkadaşlarımız ve Şehitkamil Belediyesi ekiplerimizle birlikte mahallemizi baştan aşağı temizliyoruz. Bunun yanı sıra elimizdeki pankartlarla vatandaşlarımızı çevre temizliğine duyarlı olmaya davet ediyoruz” dediler.