ŞEHİTKAMİLLİ HANIMLARDAN SABUN SANATINA YOĞUN İLGİ

ŞEHİTKAMİLLİ HANIMLAR SABUN SANATIYLA AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden ve her yaş grubuna göre farklı kurslar açan Şehitkamil Belediyesi, 105 adet sosyal tesisinde açtığı kurslarla her kesimin takdirini topluyor. Bülbülzade Sosyal Tesisinde açılan sabun sanatı kursu, Şehitkamilli hanımlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sabun sanatı kursunda, gül, çiçek, tesbih, kelebek, sabun buketi gibi hediyelik eşyalar yapan kursiyerler, hem stres atıyor hem de sabundan yaptıkları hediyelik eşyaları satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyor. Şehitkamil Belediyesi Bülbülzade Sosyal Tesisi sabun sanatı kurs öğretmeni Emel Seçkin; “Sabun sanatı kursumuz Şehitkamilli hanımlarımız tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Şuanda 15 kursiyerimiz burada sabun sanatını öğreniyor. Burada kursiyerlerimizle birlikte önce sabunu erittikten sonra bazı esans maddeleri katıp çeşitli renkler almasını sağlıyoruz. Gül, çiçek, tesbih, kelebek, sabun buketi kalıplara koyup şekillenmesini bekliyoruz. Sabun kuruduktan sonra onları kalıptan çıkarıp hediyelik eşya haline getiriyoruz. Burada kursiyerlerimiz yaptıkları eserleri ister yakınlarına hediyelik eşya olarak veriyor isterse de aile ekonomisine katkı sağlamak adına satarak para kazanıyor” dedi.

YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HEDİYELİK EŞYALARLA HEM STRES ATIYORUZ HEM DE HOŞ VAKİT GEÇİRİYORUZ

Bülbülzade Sosyal Tesisinde eğitim gören kursiyerler ise; “Şehitkamil Belediyemizin açmış olduğu sabun sanatı kursuna katıldığımdan dolayı çok mutluyuz. Evin günlük sıkıntı ve setresinden kurtulmak için sabun sanatı kursuna geliyoruz. Burada hocalarımız sayesinde sabun sanatının inceliklerini öğreniyoruz. Yapmış olduğumuz hediyelik eşyalarla hem stres atıyoruz hem de hoş vakit geçiriyoruz. Ayrıca burada yapmış olduğumuz hediyelik eşyaları yakınlarımıza ve akrabalarımıza hediyelik eşya olarakta gönderiyoruz. Bunun yanı sıra aile ekonomimize de katkı sağlıyoruz. Bizlere bu tür hizmeti sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.