ŞEHİTKAMİLLİ HANIMLAR VE ÇOCUKLARI ESERLERİNİ SERGİLEDİ

3 BİN 668 KURSİYER FAYDALANDI

Şehitkamil’de 2015-2016 öğretim yılı aile merkezleri mefruşat ve anasınıfları ürün sergisi açılışı yapıldı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılan sergiye; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı 38 aile merkezinde açılan el beceri kursundan toplam 2 bin 249 kişi faydalandı. Kursiyerlere kurs bitiminde Halk Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika verildi. Kursa katılan hanımların bin 419 çocuğu da Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki anasınıflarında eğitim gördü. Anasınıfı öğrencileri de yıl boyu öğrendikleri bilgiler ışığında hazırladığı ürünleri sergiledi.

 

UMUTLAR ELLERDE HAYAT BULDU

Hanımlar ve çocukları tarafından üretilen el emeği göz nuru eserler, ‘Ellerde Yeşeren Umutlar’ isimli sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışını gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, işlenen birbirinden güzel eserleri yakından inceledi ve eseri ortaya çıkaran kursiyerleri tebrik etti. Başkan Fadıloğlu, kursiyerlerden öğrendikleri bilgiler ışığında daha büyük çalışmaların altına imza atmalarını istedi.

 

EĞİTİMİN HER NOKTASINA DESTEK VERMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ

Sergi açılışı öncesi konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kurumlar arası işbirlikleriyle önemli işler başardıklarını söyledi. Annelerin eğitimin yanında çocuklarının eğitimini de çok önemsediklerini dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak özellikle Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz projelerin sene sonu sergisindeyiz. Bugün bir yanda yetişkinlerin sergisi yapılırken, bir yandan da anasınıfı öğrencilerimizin yaptıkları ürünleri de burada sergilemesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz, eğitimin her noktasına destek vermeye gayret gösteriyoruz. Özellikle aile merkezlerimizde bir tarafta annelerimiz bir şeyler üretirken diğer taraftan da çocuklarımızın eğitim hayatlarına adaptasyonunu sağlıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Bizim yaptığımız çalışmayla anne bir sınıfta eğitim alırken, çocuk diğer sınıfta okul antrenmanı yapıyor” dedi.

 

AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANABİLİYOR

Aile merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin yaptıkları ürünleri kendi istekleri doğrultusunda isterlerse kullanabildikleri ya da hediye edebildiklerini kaydeden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yine istenmesi durumunda üretilen eserlerin satılarak aile bütçesine katkı oluşturabileceğini vurguladı. Başkan Fadıloğlu, göreve geldiği günden bu yana bu konuda birçok örnekle karşılaştığını söyledi.

 

Yapılan konuşmanın ardından ‘Ellerde Yeşeren Umutlar’ isimli serginin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Fadıloğlu, kursiyerlerle birlikte çok sayıda hatıra fotoğrafı çekindi.