ŞEHİTKAMİLLİ HANIMLAR EL SANATLARINI SERGİYE TAŞIDI

HANIMLAR EL SANATLARINDAKİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren aile merkezlerinde açılan el beceri kurslarına katılan kursiyerler, ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun katıldığı sergi açılışıyla tanıttı. Sergi açılışını yapan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, işlenen birbirinden güzel eserleri yakından inceledi ve eseri ortaya çıkaran kursiyerleri tebrik etti. Başkan Fadıloğlu, sergi açılışı sonrası kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi.

 

HEM ÖĞRENDİLER HEM DE ÜRETTİLER

Her zaman farklı ve işe yarayacak ürünler üretmeyi hedefleyen kursiyerler; Antep işi, tel kırma, çeyiz ürünleri, el nakışları, iğne oyası, takı, mutfak takımı gibi el sanatlarının en güzel örneklerini üreterek sergiledi. Yıl boyunca alanında uzman eğitmenlerden aldıkları eğitimlerle uzmanlaşan kursiyerler, kısa sürede büyük işlerin altına imza atabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Evde boşa geçen vakitlerini değerlendirmek amacıyla Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki aile merkezlerinde açılan el beceri kurslarına katılan hanımlar, hem birbirinden farklı el sanatlarını öğrendi hem de ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayabildi.

 

AİLE BÜTÇESİNE KATKI

Kendilerine sağlanan imkanlar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür eden kursiyerler, eserlerini sergileyebilmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Kursiyerler, ürettikleri ürünleri kendi istekleri doğrultusunda isterlerse hediye ettiklerini isterlerse de satarak aile bütçelerine katkı sunabildiklerini dile getirdi ve bu durumdan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kursiyerler, kurs ortamının da çok keyifli olduğunu dile getirdi.

 

ANA SERGİ 31 MAYIS GÜNÜ

Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı tüm aile merkezlerinde yapılan eserler, 31 Mayıs 2016 günü saat 17:30’da Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılacak. Sanatseverlerin beğenisine sunulacak mefruşat ürünlerinden oluşan sergi 3 Haziran 2016 tarihine kadar açık olacak ve saat 10:00 ile 17:00 saatleri arasında gezebilecek.