ŞEHİTKAMİL KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

KAZANMAK İSTİYORSANIZ KENDİNİZE GÜVENMELİSİNİZ

Şehitkamil ilçesinde hayata geçirdiği Etüt Eğitim Merkezleriyle vatandaşlara eğitim alanında destek veren Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ile ortaklaşa başlattığı ‘Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi’ ile Açık öğretim öğrencilerini diploma sahibi yapmaya devam ediyor. Pir Sultan Sosyal Tesisi Etüt Merkezinde eğitim gören Açık öğretim kursu öğrencileri, proje kapsamında gelen Üniversite öğrencileri tarafından, sıkıntı yaşadıkları konularda ders alıyorlar.  Açık öğretim kurslarıyla üniversite giriş sınavlarına hazırlanan Fatma Hançerli, Konya Selçuk Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünü kazandı. Kendine güvenen ve azimle çalışan herkesin kazanabileceğini söyleyen Fatma Hançerli; “Şehitkamil Belediyemizin açtığı açık öğretim kurslarına katılarak, Selçuk Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünü kazandım. Üniversiteye gitmek isteyen veya açık öğretimde okuyan herkesin bu kurslara katılmasında fayda var. Sınavlarda çıkan tüm dersleri burada gördük. Benim eksiğim sayısal derslerde olduğu için ağırlıklı olarak sayısal dersler aldım. Matematik dersine karşı tamamen ön yargılıydım, yapamayacağıma inanıyordum. Kendime hiç güvenim yoktu. Yapamayacağımı düşünüyordum, ancak bu kursa geldikten sonra ön yargımı yenerek başardım. Bu yıl Selçuk Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümüne yerleşerek kaydımı yaptım. Başaramam diye bir şey yok. Her şeyin başında insan kendine güvenmelidir. Bize bu kurs imkanlarını sağladığı için Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YAPAMAM DİYE BİR ŞEY YOK

Daha önce bir arkadaşımın üniversiteyi kazanmış olması kendime olan güvenimi artırdı diyen Kezban Tektaş; “24 yaşında iki çocuk annesiyim. Aynı zamanda da açık öğretim son sınıf öğrencisiyim. Belediyemizin açmış olduğu açık öğretim kursları bana büyük bir katkı sağladı. Eğer bu kurslara katılmamış olsaydım iki çocukla birlikte bu dersleri veremezdim. Belediyemiz iki çocuğumla birlikte gelip eğitim alma hakkını tanıdı. 2 çocukla birlikte bırakın sayısal derslere çalışmaya sözel derslere bile çalışamıyordum. Kursumuza gelmeye başladıktan sonra dersleri rahatlıkla alıp sınavlarda başarılı oldum. Ben burada ders görürken çocuklarımda belediyemizin anasınıflarına kreş eğitimlerini alıyorlar. Bu kursların tüm insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Yapamam diye bir şey yok. Tüm kadınların eğitimlerini Şehitkamil Belediyemizin kursları aracılığıyla alacağına inanıyorum. Benden önceki arkadaşımızın üniversiteyi kazanmış olması bana ilham kaynağı oldu. İlk başlarda üniversiteyi kazanacağıma inanmıyordum ancak arkadaşımızın üniversiteye yerleşmiş olması kendime olan güvenimi daha da artırdı. Hedefim önümüzdeki yıl üniversiteyi kazanmaktır ve tamamen üniversiteli olacağıma inanıyorum. Çünkü bu kursumuzda gerçekten kaliteli bir eğitim alıyoruz. Çocuk gelişimi bölümünde okuduğum için üniversitede de çocuk gelişimi bölümünü kazanacağım ve gelecek yıl bir üniversiteli olarak sizinle röportaj yapacağım. Gaziantep üniversitesi yetkililerine ve Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.