ŞEHİTKAMİL ETÜT MERKEZLERİNDE ÜCRETSİZ KAYITLAR BAŞLADI

SEVİYE TESPİT SINAVI’NDA 10 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

Gaziantep’in eğitim sorununa önemli katkılar sunan Şehitkamil Belediyesi, öğrencilerin daha başaralı bireyler olabilmesi için Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesis Etüt Eğitim Merkezlerinde öğrencilerin geleceğine yön vermeye devam ediyor. Etüt Eğitim merkezlerinde verilen dersler ile birlikte başarılı olan öğrenciler, hem ücretsiz eğitim almak için hem de derslerinde başarılı olmak için Şehitkamil Etüt Eğitim Merkezlerine akın ediyor. Gaziantep genelindeki bir çok Etüt Eğitim Merkezlerinde başarı oranları düşük seviyede olurken, Şehitkamil Belediyesine bağlı Etüt Eğitim Merkezlerindeki başarı oranları yüzde 93’ün üzerinde yer aldı. Geçtiğimiz aylarda Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı 22 Etüt Eğitim Merkezi’nde 22 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Seviye Tespit Sınavı’nda (STS) 10 binin üzerinde öğrenci derece elde ederek, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı içerisinde Etüt Eğitim Merkezlerinde ücretsiz eğitim almaya hak kazandı. Kayıtların 23 Mayıs’ta başladığını ve 13 Haziran 2014 Cuma günü sona ereceğini belirten Şehitkamil Belediyesi Etüt Eğitim Merkezleri Genel Koordinatörü Savaş Kılıç, “2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi içerisinde öğrenci sayımızı 10 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Her yıl bu sayıyı giderek katlamak istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda 22 Etüt Eğitim Merkezlerimizde Seviye Tespit Sınavı yaptık ve 22 bin öğrencimiz bu sınava girdi. Sınav sonuçlarımız belli oldu ve 10 binin üzerinde öğrencimiz bu sınavdan başarıyla ayrıldı. Bu 10 bin öğrencimiz 13 Haziran 2014 tarihine kadar Etüt Eğitim Merkezlerinde kayıt yaptıra bilecekler. Buradan velilerimize haber veriyoruz. Şehitkamil Belediyesi Etüt Eğitim Merkezleri, Gençlik Merkezleri ve Okuma Salonlarıyla yaptığımız bütün hizmetlerimiz ücretsizdir. Ayrıca öğrencilerimize dağıtmış olduğumuz kitaplarımız, konu anlatımları, soru bankaları, yaprak testler, deneme sınavları ön kayıtlarımız veya her hangi bir şekilde ücret talep edilmemektedir. Bunların tamamı öğrencilerimize ve velilerine bir külfet getiremeyecek şekilde hizmet etmekteyiz” dedi.

GEÇTİĞİMİZ YIL SINIF İKİNCİSİYKEN, BU YIL BURADA GÖRDÜĞÜM EĞİTİMLE SINIF BİRİNCİSİ OLDUM

Başak Konakları Etüt Eğitim Merkezi’nde eğitim alan Sıla Demir ise, “Etüt Eğitim Merkezi’ne daha bu yıl geldim. Burada gördüğümüz eğitimlerle derslerimizde başarılı oldum. Burada öğretmenlerimizle beraber çok soru çözüyoruz, ek ders yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl sınıf ikincisiyken, bu yıl burada gördüğüm eğitimle sınıf birincisi oldum. Burada almış olduğumuz eğitimler tamamen ücretsiz veriliyor. Ayrıca kitaplar, konu anlatımları, soru bankaları, yaprak testler, deneme sınavları da ücretsiz alıyoruz. Bu yılda arkadaşlarımızla beraber STS sınavına girerek, başarılı olduk ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında Etüt Eğitim Merkezi’nde ücretsiz eğitim alacağız. Bizlere bu eğitim imkanlarını sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştular.