ŞEHİTKAMİL ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİNDE BİLGİ YARIŞMASI HEYECANI

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN KENDİLERİNİN ÖZGÜVENİNİ ARTTIRACAK BİR AKTİVİTE SUNMAK

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezleri arasında organize edilen bilgi yarışmasında finale kalan 8 Etüt Eğitim Merkezi öğrencileri şampiyon olmak için kıyasıya yarıştı. Türkçe, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Matematik ve genel kültür gibi sorular sorulan yarışmada, öğrencileri, ailesi ve arkadaşları da yalnız bırakmadı. Yarışma sonunda birinciliği 160 puanla Necmettin Erbakan Etüt Eğitim Merkezi, ikinciliği 150 puanla Başak Etüt Eğitim Merkezi ve üçüncülüğü ise 140 puanla 29 Ekim Etüt Eğitim Merkezi kazandı. Dereceye giren öğrencilere, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu çeşitli hediyeler sundu. Yarışması sonrası açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak düzenlediğimiz Etüt Merkezlerimiz arasında düzenlenen bilgi yarışmasına 22 Etüt Eğitim Merkezimiz katıldı. Yapılan elemeler sonrası 8 Etüt Eğitim Merkezimiz finale kaldı. Bugünde düzenlenen yarışma sonrasında birinci, ikinci ve üçüncü olan Etüt Merkezlerimizi seçtik. Bizim buradaki amacımız birinci veya ikinci seçmek değil, özellikle öğrencilerimizin kendilerinin özgüvenini arttıracak bir aktivite sunmak. Bizim için önemli olan 8’inci sınıftan sonra lisede göstereceğiniz performanstır. Geçmiş dönemlerde etüt eğitim merkezlerinde eğitim alan kardeşlerimiz Allah’a şükür çok güzel okullara girdiler. İnşallah bu sene 8’inci sınıftaki kardeşlerimiz, diledikleri yerlere gireceklerdir. Ne kadar akademik başarı önemliyse, insanın kişisel gelişimi de önemlidir. Bugünkü yapmış olduğumuz çalışma hem akademik başarıyı ortaya koyma hem de diğer taraftan insanların sosyal yönünü geliştirme, kişisel gelişimini tamamlama açısından önemli. Ben yarışmaya katılan tüm öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bundan sonraki eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum” dedi.

BU TÜR YARIŞMALARLA HEM BİLGİMİZİ TAZELİYORUZ HEM DE DERSLERİMİZDE BAŞARILI OLUYORUZ

Bu yılın şampiyonu olan Necmettin Erbakan Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi 8. sınıf öğrencileri ise, “Bu yıl Şehitkamil Belediyemiz tarafından Sosyal Tesisleri Etüt Eğitim Merkezleri arasından düzenlenen bilgi yarışmasına Necmettin Erbakan Etüt Eğitim Merkezi olarak yarıştık ve ilk 8’de yer almıştık. Bugünde 8 Etüt Eğitim Merkezi arasından düzenlenen yarışmada iyi pir performans elde ederek, 160 puanla birinciliğimizi ilan ettik. Birinci olduğumuz için çok mutluyuz. Bu tür yarışmalarla hem bilgimizi tazeliyoruz hem de derslerimizde başarılı oluyoruz. Bizlere bu hizmetleri sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve bizlere her zaman yardımcı olan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Tören, öğrencilere hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.