ŞEHİTKAMİL EKSİK GÖRÜLEN BÖLGELERDE YOL AÇMAYA DEVAM EDİYOR

VATANDAŞLARIMIZA SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE YENİ YOLLAR TESLİM ETMİŞ OLACAĞIZ

Şehitkamil ilçe merkezinde trafiği rahatlatmak adına yol açma çalışmalarını sürdüren Şehitkamil Belediyesi son olarak, Mücahitler Mahallesi Toprak Mahsulleri Ofisinin arka bölümünde imara açılmış bölgelerde yol açma çalışmalarına başladı. Yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yol açma çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Mücahitler Mahallesi’nde yapmış olduğumuz Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nin hizmete girmesiyle birlikte burada büyük bir yoğunluk oluşmaya başladı. Bu bölgede de daha önceden imar uygulamaları yapılmış ancak yol açma çalışmaları yapılmamıştı. Bilindiği üzere Toprak Mahsulleri Ofisinin oradan gelindiğinde kör bir yol vardı ve bunun aynı zamanda Tren yoluna bağlanacak 22 metrelik bir yoldu. Öncelikle ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Toprak Mahsullerinin orasının planlanmasında bize vermiş olduğu destek sayesinde oranın planlanması gerçekleştirildi. Ondan sonraki süreçte de o yolun açma çalışmasına başladık. Şuanda önünde bulunduğumuz ev direk yolun üzerine gelen bir nokta ve önümüzde bulunan bir bölgede de bir ev yolun üzerine geliyor. Şehitkamil Belediyesi olarak bunların üst yapı bedellerinin ödenmesi noktasındaki çalışmalarımızı bitirdik. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden onların üst yapı bedellerini ödüyoruz. Bundan sonraki süreçte de direk olarak Toprak Mahsulleri Ofisinin köşesinde üzerinde yapı olmayan yerlerde yol çalışmalarını başlattık ve devam ediyoruz. Hemen bu noktadaki evlerinde üst yapı bedelleri ödenerek, direk olarak Tren yoluna bağlanmış olacak. Bu şekilde yapılan çalışmayla, ilerde bittiği takdirde, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi önünden geçen yükü ile özellikle sinyalize olan kavşaktaki yükü azaltmak adına ve diğer taraftan Anatolian Otel’in oradan girip direk olarak Tren yoluna bağlanacak bir aks elde etmiş oluyoruz. Bu şekildeki geçişle diğer tarafın yükünü azaltıp, aynı zamanda da buranın tahliyesini sağlarken, alternatif yol oluşturmuş olduk. Tabi bunlar imar planlarında mevcutta vardı. Fakat bu uygulamalar gerçekleştirilemediği için, bu sıkıntıları yaşıyorduk. Yine dönüp dolaşıp hep söylediğimiz yere geliyoruz, imar planlarının yapılması değil, bu imar planlarının uygulamalarının yapılması gerektiğini bir kez daha burada şahit olduk. Biz bu şekildeki çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İmkanlarımız el verdiği ölçüde imar planları yapılmış olan alanlarda uygulamaları bitirip, vatandaşlarımıza sorunsuz bir şekilde, donatı alanları ve yollar teslim etmiş olacağız” dedi.