ŞEHİTKAMİL BÖLGE ŞAMPİYONASINDA ÇİFTE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞADI

ŞEHİTKAMİL’İN YILDIZLARI VE BÜYÜKLERİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 

Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2014 yılı yurt içi faaliyet programında yer alan ve Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde Sporium’da gerçekleştirilen Halaylar Bölge Şampiyonasında Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu büyük bir başarının altına imza attı. Bölge Şampiyonasına yıldızlar ve büyükler geleneksel düzenlenmesiz dalda katılan yeşil -siyahlı kulüp her iki kategoride de birincilik elde ederek Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonasına ismini yazdırdı. Gaziantep yöresine ait Yarımkaba, Şirvani, Maney, Koseyri, Galata, Uçurdum, Karşımla, gibi oyunlarla yarışmaya hazırlanan yeşil –siyahlı kulübün şampiyon oyuncuları, Bölge Şampiyonasını izlemek için Gaziantep Üniversitesi Sporium’u dolduran binlerce kişiyi kendilerine hayran bıraktılar.  Her iki kategoride de sergiledikleri performans sonrasında büyük alkış toplayan Şehitkamil’in kültür elçileri Adana, Mardin, Kilis, İstanbul, Kahramanmaraş, Osmaniye,  Şanlıurfa illerini geride bırakarak Türkiye finallerinde bir kez daha Gaziantep halkoyunlarını ve halk kültürünü temsil etme ve tanıtma fırsatını elde ettiler. 

 

HALKOYUNLARI TOPLULUĞUMUZUN BU BÜYÜK BAŞARISINI KUTLUYORUM

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğunun Halaylar Bölge Şampiyonasında elde ettiği başarıyı gönülden kutladığını belirtti. Başkan Fadıloğlu, bölge şampiyonası sonrasında yaptığı açıklamada.  “  Halkoyunları Topluluğumuz geleneksel düzenlemesiz dalda yıldızlar ve büyükler kategorilerinde il şampiyonu olarak Halaylar Bölge Şampiyonasına katılma hakkı elde etmişlerdi ekiplerimiz uzun soluklu ve özverili çalışmalar neticesinde bu şampiyonda da Gaziantep’i layıkıyla temsil ederek şampiyonluklar elde ettiler ve Türkiye Şampiyonasında Gaziantep halkoyunlarını bir kez daha tüm Türkiye tanıtma fırsatını yakaladılar.  Ben elde edilen bu başarıdan dolayı hocalarımız, oyuncularımızı, çalışmalara destek veren değerli velilerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum”   dedi.

 

ARTIK ÖNÜMÜZDE ÖNEMLİ BİR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI VAR

İki dalda birincilik elde etmenin güzel bir duygu olduğunu belirten Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Eğitmeni, “İki aylık zorlu bir maratonun sonunda hem yıldızlar kategorisinde hem de büyükler kategorisinde birincilik elde ettik. Yarışmalarda iyi performans gösteren öğrencilerimize,  onlara destek veren velilerimize, bizlere desteklerini hiç esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmalar ciddi bir zaman dilimi gerektiriyor. Biz bu çalışmaları başarıyla tamamladık ve laik olduğumuz ödülü kazandık. Artık önümüzde önemli bir Türkiye Şampiyonası var. Burada iyi bir derece elde etmek için yoğun bir çalışma temposuna gireceğiz ve oradan da birincilikle ayrılmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

ŞAMPİYON OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

Yıldızlar kategorisinde yarışan Nurseda Seçkin ise, ekip arkadaşlarıyla birlikte ve iyi bir performans gösterip birincilik elde ettiklerini ifade ederek, “Bugün ekip arkadaşlarımızla birlikte şampiyon olduk, ayrıca büyüklerimizde şampiyonluk elde ettiler. Hep beraber şampiyonluğumuzu kutladık ve şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Şampiyonluğumuz da Sait hocamızın üzerimizde çok büyük emeği var. Onun sayesinde burada Şampiyonluk elde ettik. Artık bundan sonra Türkiye finallerine gidiyoruz. Finallerde de elimizden gelen gayreti gösterip inşallah oradan da şampiyon olarak ayrılmayı çok istiyoruz. Bize destek veren Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.