ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ YENİ YERLEŞİM ALANLARININ YOLLARINI AÇIYOR

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, HALKA DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN TÜM EKİPMANLARINI SEFERBER EDİYOR

Şehitkamil ilçesinde yapmış olduğu birbirinden farklı çalışmalarla örnek bir Belediyecilik anlayışı sergileyen Şehitkamil Belediyesi, halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri adına bir çok farklı alanda daha çalışmalarını sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi, özellikle gelişen ve büyüyen Şehitkamil ilçesinin yeni yerleşim alanlarında vatandaşların yol ve trafik sıkıntısı yaşamamaları için yol açma çalışmalarına başlayarak, aralıksız bir şekilde sürdürüyor. İlçe genelinde yeni yerleşim alanlarından olan ve binaların aralıksız bir şekilde yükseldiği Beykent ve Yukarı Beylerbeyi bölgesinde geniş çaplı yol açma çalışması başlatan Şehitkamil Belediyesi, halka daha iyi hizmet verebilmek için tüm ekipmanlarını seferber ediyor. Yol açma çalışmaları ve alt yapı çalışmalarının sona ermesiyle birlikte, sıfır asfalt yapılarak yeni yollar vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak. Bu sayede bölgede yaşayan vatandaşlar, hem yol sıkıntısından kurtulacak hem de trafik sorunu yaşamayacak.

BEYLERBEYİ BÖLGESİNDE ÇOK YOĞUN BİR ŞEKİLDE YOL AÇMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ

Beykent ve Yukarı Beylerbeyi bölgesinde yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çalışmaların hızlı bir şeklide devam ettiğini ifade eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu; “Göreve geldiğimiz andan itibaren bizim bir söylemimiz vardı. Şehirde yeni imara açılacak bölgelerden çok, imara girmiş olan alanların uygulamasının yapılmasıydı. Bunu söylediğimizde kimse buna pek fazla inanmadı. Çünkü bu şehirde maalesef bunun üzerinden kar eden çok değişik gruplar vardı. Fakat biz her zaman şunu söyledik, herkes kendi işinden para kazanmaya bakması lazım. Bugün gelinen nokta da hükümet politikası olarak ta belirli tarım alanlarının alınıp satılması, belirli ebatların belirli mesafelerdeki aynı şahsa ait mülklerin alımıyla satımıyla ilgili olarak, hukuk düzenlemeleri yapıldı. Bu aslında ülkemiz için gerekli olan şeylerdi. Zaten mevcut imar planlarının şehrin 1 bölü 100 binlik geniş planları yapıldığı için buna uygun olarak alt ölçekli planları yapılmıştı. Biz son dönemde özellikle, ekibimize yeni iş makineleri ve kamyonlarda katarak, yaklaşık 6 aydır yol çalışmalarına devam ediyoruz. Amacımız bu yol çalışmalarını tamamlayıp, alt yapı kuruluşlarının da bir an önce enerji hatlarını yerin altından geçirebilecek şekilde, su kanalizasyon ve gaz tesisatlarının yapılabilmesini sağlamak. Yine her zaman söylediğimiz gibi idareler vatandaşın önünde hareket etmesi gerek düşüncesiyle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Beylerbeyi bölgesinde de çok yoğun bir şekilde yol açma çalışmasını 6 aydır sürdürüyoruz. Ümit ediyorum bir ay içerisine kadar açılmamış yol kalmayacak. Hal böyle olunca bizim açtığımız yolların hemen yanında inşaatların çıktığını görmekteyiz. Bizim ne kadar haklı olduğumuz ve bu arz talep dengesini nasıl sağlıklı bir şekilde çözdüğümüzü gösteriyor. Bizim derdimiz bundan sonra vatandaşlarımızın daha ucuz konutu nasıl elde edebilir, bunun önlemini almak ve önünü açabilmek. Allah’a şükür bunu de gerçekleştiriyoruz” dedi.