.jpg)
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ GENÇLİK KÜTÜPHANELERİNİN İLKİ HİZMETE GİRDİ
Geçtiğimiz ay Şehitkamil Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan kültürel işbirliği hizmet protokolü kapsamında ilk kütüphane Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sosyal Tesisi bünyesinde ‘Gençlik Kütüphanesi’ adıyla oluşturuldu. Yaklaşık 2 bin kitaplık nitelikli kütüphanenin yanı sıra öğrenciler için oluşturulan bilgisayar donanımlı sınıflarda internet ortamında elektronik kitaplara ulaşma imkanı sağlanıyor. Öğrencilerin; ders çalışmaları, ödevlerini ve araştırmalarını yapmaları için kütüphanede alanında uzman öğretmenler tarafından teknik destek veriliyor. Ayrıca, gençlerin fiziki ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak üzere Gençlik Kütüphanesi içerisinde satranç, masa tenisi gibi sportif ve sosyal etkinlikler de gerçekleştiriliyor.
AMACIMIZ; NİTELİKLİ BİR ORTAM OLUŞTURMAKTI
Eğitim alanına yaptığı yatırımlarla ilçedeki tüm öğrencilerin eğitim başarısına katkı sağlama hedefiyle çalışan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hizmete sunulan Gençlik Kütüphanesini inceledi. Amaçlarının; öğrencilere nitelikli bir ortamda ders çalışma imkanı sunma olduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:
“Yeni yaptığımız bir düzenlemeyle ‘gençlik kütüphaneleri’ adı altında yeni bir konsept oluşturduk. Özellikle öğrencilerimizin sanal alemden de faydalanmaları adına bilgisayar sınıfları ve bunun yanı sıra da hem Türk klasiklerinin hem de dünya klasiklerinin ve diğer nitelikli kitapların bulunduğu bir kütüphane oluşturduk. Amacımız; çocuklarımızın okuldan arta kalan zamanlarda buraya gelerek sağlıklı bir ortamda öğretmen gözetiminde isterlerse ders çalışabilecekleri isterlerse de internet ortamında araştırma yapabilecekleri nitelikli bir mekan oluşturmaktı. Öğrencilerimizin sosyalleşmek ve eğlenmeleri adına da bir bölüm oluşturduk. Öğrencilerimiz bir yandan öğrenecekler bir yandan da arkadaşlarıyla birlikte keyifli ve eğlenceli anlar yaşayacak. Bu konseptte oluşturduğumuz gençlik kütüphanelerini ilçemizin farklı noktalarına yapmayı sürdüreceğiz. Çocuklarımız bu imkanlardan daha fazla faydalansın diye ilçemizde 20 adet gençlik kütüphanesi oluşturmayı hedefliyoruz. Şimdiden öğretmenlerimize çocuklara yönelik özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Velilerimize de teşekkür ediyorum. Velilerimiz, çocuklarını bizlere emanet ediyorlar. Eğitime destek vermek adına bu tür faaliyetlerimizi aralıksız devam ettireceğiz.”
Haberler
DÜLÜK’TE MUHTEŞEM TANITIM
BAŞKAN YILMAZ’DAN ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ
500 YATAKLI BEYLERBEYİ DEVLET HASTANESİ’NDE İLK KAZMA 2026’DA VURULACAK
ÜRETEN KADINLAR ÇARŞISI KAPILARINI AÇTI
ÜRETEN KADINLAR ÇARŞISI KAPILARINI AÇTI
BAŞKAN YILMAZ YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI ÖĞRENCİLERLE KARŞILADI
BAŞKAN YILMAZ’DAN 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESPOR YENİ SEZON HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ GÜL VE BAŞKAN ŞAHİN’DEN YILMAZ’A ZİYARET