ŞEHİTKAMİL ANAOKULLARI MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİYLE BÜYÜYECEK

BU PROTOKOLLE EĞİTİME YENİ BİR SOLUK YENİ BİR NEFES ALDIRACAĞIZ

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Şehitkamil İlçi Milli Eğitim Müdürü, Mehmet Yağcı katıldı. Şehitkamil Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesislerinde bulunan 35 Anaokulu, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okul öncesi eğitimi verecek.  İmzalanan protokole göre fiziki mekanlar Şehitkamil Belediyesi tarafından, eğitim öğretimler ise Milli Eğitim tarafından sağlanacak. Protokol öncesi konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya; “Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber Şehitkamil ilçemizin eğitimine yeni bir soluk yeni bir nefes aldırmak için bir araya geldik. Güzel heyecan dolu bir protokol imzalayacağız. Şehitkamil Belediyemizin kendi bünyesinde bulunan 35 tane sosyal tesisinde, ikili eğitim olursa 70 tane sınıfımızı okul öncesi eğitime kazandırmış olacağız. Böylelikle eğitime ilk noktadan yani okul öncesinden başlayarak,  Şehitkamil’de okul öncesinin çağ nüfusunun tamamına yakınını okullarımıza kazandırmayla ilgili güzel bir protokole imza atmış olacağız. Ben Rıdvan Başkanımızı kendi şehrindeki hemşerilerine onların okula ilk ısınmayla ilgili, ilk adımlarıyla ilgili, o minik yavrularımızın en güzel şekilde yetişmelerine fırsat tanıdığı için teşekkür ediyorum. Ayrıca, Şehitkamil ilçesinde bulunan tüm okullardaki bakım onarımla ilgili ihtiyaçları olan okullarımıza gerekli katkıyı sağlayacak. Rıdvan Başkan daha önceleri de eğitime katkılar sağlamıştı. Bundan sonrada sağlayacağına inanıyorum. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Bu protokolün İl Milli Eğitimimize de büyük bir heyecan verdiği düşüncesindeyim. Onlara da 2015-2016 eğitim öğretim döneminden önce güzel bir protokol fırsatı tanınmış oldu. Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekli tüm hazırlıklarını yapıyor. Eğitimle ilgili yapılan sınavlarda daha iyi sıralara yükselmeyi hedefliyoruz. Protokolün tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

DAHA FAZLA ÇOCUĞUMUZU OKUL ÖNCESİ EĞİTİMLE TANIŞTIRACAĞIZ 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise; “Öncelikle kurumlar arası iş birliği çerçevesinde Valimizle böyle bir protokol imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz belediye olarak yalnızca belediyecilik hizmetleri değil, eğitime özellikle ağırlık vermeye önem gösteriyoruz. Daha önceden de bilindiği üzere bizler sosyal tesislerimizde okul öncesi eğitimlerimizi veriyorduk. Ancak bunun Milli Eğitim üzerinden yapılmasının daha önemli olduğunu Milli Eğitim Müdürümüzle görüştükten sonra Sayın Valimize ilettik. Sağ olsun Valimizde bu konuda bizlere destek verdiler. Fiziki mekanlar bizim tarafımızdan ama eğitim öğretimin tamamı Milli Eğitim müfredatına uygun bir şekilde olacak. Çocuklarımızın bu eğitimleri müfredata uygun bir şekilde alması gerektiğinden dolayı eğitimler Milli Eğitim tarafından yapılacak.  İnşallah bu şekildeki iş birliğiyle Gaziantep’teki okul öncesi eğitiminde sayımızı daha yukarıya çıkarmak adına, atılmış bir adımdır. Sayıyı daha fazla artırarak, daha fazla çocuğumuzun okul öncesi eğitimle tanışarak, en azından ilkokula başladıklarında daha nitelikli birer birey olarak okula başlamalarını sağlayacağız.  Ben katkılarından dolayı Sayın Valimizin şahsında tüm Milli Eğitim camiasına teşekkür ederim” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, “Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması” ve “Okulların Bakım, Onarım ve Malzeme Temini” protokolü imzaladı.