ŞEHİTKAMİL'İN BAYAT EKMEK TOPLAMA PROJESİ REKORA KOŞUYOR

PROJEDE GÜN GEÇTİKÇE VATANDAŞLARIN DUYARLILIĞI ARTIYOR

Şehitkamil ilçesine sunduğu hizmetlerle birçok yeniliğe imza atan Şehitkamil Belediyesi, bayat ekmeklerin çöpe gitmesini engellemek için araçla mahalleleri gezip topladıkları ekmekleri, sokak hayvanlarına yem olarak dağıtıyor. Apartmanlara dağıtılan bayat ekmek kutuları sayesinde ekmeklerin çöpe gitmesini engelleyen Şehitkamil Belediyesi aynı zamanda da yaz ve kış aylarında olumsuz hava koşullarında yiyecek bulamayan hayvanlara besin sağlıyor. Proje başlangıcında ayda 3 ile 5 ton arasında değişen bayat ekmek toplanırken bu rakam vatandaşların duyarlılığı ile ayda 24 tona ulaştı. Şehitkamil’de proje başlangıcından itibaren ortalama 560 ton bayat ekmek toplanarak ekmeklerin çöpe gitmesi önlendi. Ayrıca şuan Şehitkamil’de 17 farklı mahallede 3 Bin adet ekmek toplama konteynırı bulunuyor.

EKMEKLERİN SOKAK HAYVANLARINA GİDİYOR OLMASI BİZİ MUTLU EDİYOR

Bayat ekmek toplama aracını gören vatandaşlar uygulama karşısında teşekkürlerini dile getirerek, “Evlerimizde ve işyerlerimizde haliyle bayat ekmek kalıyordu, mecburen çöpe atıyorduk.  Ancak Şehitkamil Belediyesi, ekmeklerin israf edilmemesi için böyle bir uygulama başlattı. İlçe merkezinde bulunan her apartmana bir bayat ekmek kutusu koyarak, ekmek israfının önüne geçti. Burada toplanan bayat ekmeklerin hayvanlara götürülmesi ise bizleri ayrıca mutlu etti. Böyle bir uygulama başlatan Şehitkamil Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.