ŞEHİTKAMİL'İN BAYAN SPORCULARI GAZİANTEP'E TÜRKİYE BİRİNCLİĞİ GETİRDİ

ŞEHİTKÂMİL’DE 4.109 BAYAN 9 FARKLI BRANŞTA FAAL OLARAK SPOR YAPIYOR

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin 16 farklı bölgesinde hizmete açtığı Bayan Spor Merkezlerinin yanı sıra bayan sporcuların, spor kulübü bünyesinde faaliyetlerine devam eden 9 farklı branşta da faal olarak yarışma, şampiyona ve müsabakalara katılmasına olanak sağlıyor. 8.000’in üzerinde genel ve 4000’in üzerinde faal bayan lisanslı sporcusu bulunan Şehitkamil Belediyespor bu rakamla Gaziantep’in Türkiye genelinde derece elde etmesinde de büyük rol oynuyor. Basketbol’dan yüzmeye, tekvandodan halkoyunlarına, bilek güreşinden, satranç’a kadar bir çok branşta çeşitli Bölge, Türkiye ve Avrupa dereceleri elde eden Şehitkamil’in Bayan sporcuları, modern tesislerde, profesyonel antrenörler nezaretinde adeta her geçen gün yeni başarılara koşuyor.

ELDE EDİLEN TÜRKİYE DERECESİ MUTLULUK VERİCİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,  Gaziantep’in lisanslı sporcu sayısına oranla Türkiye de faal bayan lisanslı sporcu sayısı kategorisinde Türkiye birinciliği elde etmesinin şehrin spor kültürü adına mutluluk verici olduğunu belirterek, her alanda olduğu gibi sportif etkinliklerde de bayanların önemli dereceler elde ettiğini ve büyük başarıların altına imza attığını belirtti. Başkan Fadıloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte 2 yıla aşkın süredir yürüttüğümüz, amatör sporcuları lisanslama ve kayıt altına alma çalışmalarının, bu gün böyle bir meyve vermesi memnuniyet verici. Bundan sonraki süreçte de gerek lisanslama çalışmalarımız gerekse sportif etkinliklerimiz ve bu alandaki yeni uygulamalarımız tüm hızı ile devam edecek” İfadelerini kullandı.