ŞEHİTKAMİL'DEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ SEMİNERİ

SEMİNERDE ÖĞRENCİLERE ÇEVRE DUYARLILIĞI VE MÖP PROJESİ ANLATILDI

Çevreci bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden Şehitkamil Belediyesi, çocuklara çevre bilincini aşılamak adına, okullarda başlatılan çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm projesi kapsamında öğrencilere yönelik, “Çevre Eğitimi” konulu seminer verildi. Cemil Alevli İlköğretim Okulu’nda düzenlenen seminerde, Şehitkamil Belediyesi çevre uzmanı Esra Düzenli, öğrencilere çevre duyarlılığı hakkında bilgiler verdi. Çevre eğitimi ve geri dönüşüm hakkında bilgiler alan öğrenciler, bu tür seminerlerin kendileri açısından olumlu olduğunu belirttiler. Öğrenciler, “Bugün Şehitkamil Belediyemizden çevre eğitimi ile ilgili eğitmenler gelerek, bizlere çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm kapsamında önemli bilgiler verdiler.  Özellikle geri dönüşüm kapsamında kurulan MÖP projesi hakkında eğitici bilgiler aldık. Plastik, cam, karton, kağıt gibi materyallerin geri dönüşüme kazandırılması konusunda bilgi sahibi olduk. Bundan sonra bizlerde çevremizi temiz tutarak, çöplerimizi ve möplerimizi ayıracağız. Buradan almış olduğumuz bilgileri de çevremizdeki arkadaşlarımızla paylaşarak, onlarında bu konuya hassasiyet göstermelerini sağlayacağız. Daha temiz ve daha modern bir ilçede yaşamak istiyorsak, öncelikle temizlik konusuna dikkat etmeliyiz. Bizlere bu semineri düzenleyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyoruz” dediler.