ŞEHİTKAMİL'DEN ÖĞRENCİLERE "MERHAMET ELİ"

350 ÇOCUĞUMUZUN KIRTASİYE VE AYAKKABI İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

Şehitkamil Belediyesi’ne ait Gıda Bankası’nda, yetim çocuklara yönelik düzenlenen kırtasiye ve ayakkabı dağıtım törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, veliler ve öğrenciler katıldı. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, 350 öğrenciye kırtasiye ve ayakkabı yardımında bulundu. Başkan Fadıloğlu, çocuklara hediye paketlerini ve ayakkabılarını kendi elleriyle teslim etti. Mutlulukları yüzlerine yansıyan çocuklar, Başkan Fadıloğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Eğitim ve öğretime katkı amacıyla öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Bugün ‘Merhamet Eli’ projesinde yapmış olduğumuz çalışmaların bir farklı projesini hayata geçiriyoruz. Her sene geleneksel olarak yetim öğrencilerimize yapmış olduğumuz kırtasiye ve ayakkabı yardımını bu yılda yapıyoruz. Okullar yeni açıldı. Devletimiz çocukların kitabını sıralarına koyuyor. Diğer taraftan çocuklarımızın kırtasiye ve çanta ihtiyaçları var. Şehitkamil Belediyesi olarak bizde şuanda ‘Merhamet Eli’ projesi çerçevesinde her şeyiyle ilgilendiğimiz 350 çocuğumuzun bugün kırtasiye ve ayakkabılarını taktim ediyoruz. Kız ve erkek çocukları için ayrı seçilmiş ayakkabıları yine yaş gruplarına göre dağıtıyoruz. Yine 1. sınıftan 4 ve 8. sınıfa kadar çocuklarımız kategorize edilip ona göre renkleri desenleri belirlenmiş çantalarıyla ihtiyaçları olan kırtasiye malzemelerini taktim ediyoruz. Tabi yalnızca bu ‘Merhamet Eli çerçevesinde yapılan kırtasiye yardımı değil, çocuklarımızın yıl içerisinde eğitimlerini desteklemek adına hem annelerini hem çocukların sosyal faaliyetlerini desteklemek adına bir dizi programlar yapıyoruz. Sırf bu ailelerimizle ilgilenen ayrı bir ekibimiz var. ‘Merhamet Eli’ projesi çerçevesinde inşallah bunun hacmini genişleterek artıracağız. Dokunmadığımız yavrumuz, ailemiz kalmaması adına ekibimizle bu çalışmaları devam ettireceğiz. Bu eğitim öğretim yılının da tüm çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını, Gaziantep’te kazasız belasız bir eğitim dönemi geçirmelerini ve başarılı bir öğretim dönemi geçirmelerini temenni ediyorum. İnşallah bugünün çocukları yarın başarılı bireyler olarak ülkemizin daha da ileri gitmesini sağlayacak unsurlar olacak. Onlar bizim emanetlerimiz bu emanetlerimize sahip çıkıp onların ihtiyaçlarını gidermek asli vazifemiz. Ben burada hayır sahibi vatandaşlarımıza da bize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu bir imece usulü belediye imkanlarıyla diğer taraftan fabrika sahibi arkadaşlarımızın yardımıyla bu tür organizasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi.

YARDIMLAR SAYESİNDE OKUL MASRAFLARIMIZ BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALIYOR

Çocuklarının kırtasiye malzemesi ve ayakkabı verilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden anneler ise “Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarımızı güç şartlarda okula gönderiyoruz. Şehitkamil Belediyesi’nin yardımları sayesinde okul masraflarımız büyük ölçüde azalıyor. Bize bu yardımların yapılmasında emeği geçen hayırseverlere ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştular.