ŞEHİTKAMİL'DEN HALAYLARLA TÜRKÜLERLE GAZİANTEP

 

EN ÖNEMLİ AMACIMIZ GAZİANTEP HALK KÜLTÜRÜNÜ SEVDİREREK YAŞATMAK  

 

Türkiye Halkoyunları Federasyonun düzenlediği il, bölge ve Türkiye Şampiyonalarında sergilediği başarılı performansla Gaziantep Halkoyunları Kültürünün ülke geneline yayılmasına büyük katkı sağlayan Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, “Halaylarla Türkülerle Gaziantep” adlı özel gösterisiyle Gazianteplilerle buluşacak. Halkoyunları Topluluğu, unutulmaya yüz tutan Gaziantep Halkoyunları ve Halk Kültürü geleneğini, Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde bir kez daha hayat verecek.  Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca, yaptığı açıklamada,  “Şehitkamil Belediye Başkanlığımızın organize ettiği yaz ve kış halkoyunları spor okulunda binlerce vatandaşımıza Gaziantep halkoyunları ve halk türküleriyle ilgili çeşitli eğitimler verdik. Bu kurslardan yetişen bir çok oyuncumuz konservatuarlara kazandırdık. Yine bu kurslardan yetişen öğrencilerimizle katıldığımız yarışmalarda birçok il, bölge ve Türkiye şampiyonluğu elde ettik. Gaziantep halkoyunlarının ülke genelinde tanıtılmasına ve yaygınlaşmasına vesile olduk. Şimdide de hazırladığımız yeni gösterimiz ‘Halaylarla Türkülerle Gaziantep’ adlı özel gösterimizi, 150 kişilik oyuncu ve teknik kadromuza Gaziantep’e özgü birçok halkoyununu ve halk türküsünü icra edeceğiz. Topluluk olarak en büyük amacımız unutulmaya yüz tutmuş, asimile olmaya aday Gaziantep Halk Kültürünü orijinal figürlerle yaşatmak. Ben topluluğumuz ve halkoyunları camiamız adına bizlere bu fırsatları veren ve bu kültürel mirasın yaşatılmasını her platformda destekleyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

 

TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ ÖZEL GÖSTERİMİZE DAVET EDİYORUZ  

 

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Ekip Başı Emin Çelik, Halaylarla Türkülerle Gaziantep adlı özel gösteriye tüm Gazianteplileri davet etti.  Çelik, “ Ekip arkadaşlarımızla buram buram Gaziantep Kokan özel bir gösteri hazırladık ben tüm ekip arkadaşlarım adına tüm Gazianteplileri bu özel gösteriye davet ediyorum” dedi.

 

Halaylarla Türkülerle Gaziantep” adlı özel gösterisi 10 Haziran 2014 Salı günü Saat: 20.00’da Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde izleyenlerle buluşacak.