ŞEHİTKAMİL'DEN EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

ŞEHİTKAMİL, EĞİTİME KATKI SUNMAYI SÜRDÜRÜYOR

Gaziantep’in eğitim seviyesine katkı sunmak adına birçok başarılı projede imzası olan Şehitkamil Belediyesi, eğitim fırsatını kaçırmış kişilerin yarım kalan eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı oluyor. Kent Gönüllüleri Projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi ile işbirliği yapan Şehitkamil Belediyesi, kendi bünyesindeki sosyal tesis ve aile merkezlerinin kapısını açık öğretim öğrencilerine açtı. Pir Sultan Aile Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk derse katılan Başkan Fadıloğlu, öğrencilerle yakından ilgilendi ve başarı dileğinde bulundu.

 

YARIM KALAN EĞİTİM ŞEHİTKAMİL’DE TAMAMLANACAK

Projeyle ilgili açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eğitimli ve nitelikli bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Gaziantep Üniversitesi ile yaptığımız Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında bugün, özellikle açık öğretim eğitimi alan öğrencilerimize destek programının açılışını gerçekleştirdik. Bizim amacımız; eğitimini yarım bırakmış olan kardeşlerimizin eğitimlerini tamamlayıp imkanlar dahilinde üniversite okumaları” şeklinde konuştu.

 

AMACIMIZ; EĞİTİMLİ, NİTELİKLİ İNSANLARIN ARTMASI

Eğitim hakkının en önemli insan haklarından biri olduğu vurgusu yapan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Toplumsal Duyarlılık Projesi’nin yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız bir çalışmayla yaklaşık 500 okuma-yazma bilmeyen hanım kardeşlerimize Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) vasıtasıyla okuma-yazma kurslarını başlattık. Amacımız; eğitimli, nitelikli insanların artması. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şehitkamil Belediyesi imkanlarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne destek olmaya devam edeceğiz. Bize destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Sosyal tesislerimiz ve aile merkezlerimiz 365 gün milletimize hizmet edecek şekilde çalışmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.