ŞEHİTKAMİL'DEN, RUHLARA İŞLEYEN KONSER

TÜMATA GRUBU, DAVETLİLER TARAFINDAN BÜYÜK BİR İLGİYLE İZLENDİ

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı Konferansına, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aymaz, İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Cahide Elif Orhan, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, doktor, hemşire ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmacı olarak konferansa katılan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli kısa bir konuşma yaparak, “Sanatsız ve felsefesiz bir hayat olamayacağı gibi, bir tıp mesleği de olamaz. Tabi bunun bir boyutu da müzik. Siz değerli konuklarla birlikte kendimizi bir süreliğine bu sihirli namelerin ve ellerin büyüsüne bırakacağız” dedi.

 

MUSİKİ, RUHUN OLDUĞU KADAR BEDENİN DE GIDASIDIR

Konuşmaların ardından 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği kapsamında düzenlenen konferansta, müzikle terapinin, tıptaki yeri üzerine TÜMATA Grubu tarafından konser verildi. Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç yönetimindeki TÜMATA Grubu, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. TÜMATA Grubunu yöneten Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç, yetiştirdiği birçok öğrencisinin, şu anda dünyanın farklı ülkelerinde müzik terapisi yaptığını ifade ederek, “Musiki bizim hayatımızın içindeki bir fenomen. Biz doğarken anne karnında en gelişmiş organımız olan kulakla iç içeyiz. Onun için musiki, ruhun olduğu kadar bedenin de gıdasıdır” diye konuştu.

 

2 SAATLİK KONSER İÇERİSİNDE BİZİ ALIP FARKLI DÜNYALARA GÖTÜRDÜLER

Konferans sonunda TÜMATA Grubu yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç’e çiçek takdiminde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde hocamıza ve tüm ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Hakikaten 2 saatlik konser içerisinde bizi alıp farklı dünyalara götürdüler. İnşallah bu tür konserlerin de devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

BÖYLE BİR ORGANİZASYONU DÜZENLEYEN ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Konferansa katılan davetliler ise, “Son dönemde gördüğümüz en güzel konferans ve konserdi. Çok güzel bir etkinlik olmuştu. İnşallah bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasını temenni ediyoruz. Böyle bir organizasyonu düzenleyen Şehitkamil Belediyemize ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Buradan tüm hekimlerimizin de 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz” ifadelerini kullandılar.