ŞEHİTKAMİL'DEN 73 KÖY OKULUNA KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLARIMIZDAKİ OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Gaziantep’in eğitim sorununa büyük katkılar sunan Şehitkamil Belediyesi, başlatmış olduğu kitap bağışı kampanyasıyla eğitime önem vermeye devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu öncülüğünde başlatılan kampanya ile birlikte, çocukların okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla hazırlatılan, 500’er kitaptan oluşan ve içerisinde Türk klasikleri, dünya klasikleri doğu ve batı klasiklerinin bulunduğu paketler 73 okula gönderilecek. Gaziantep İl Eğitim Müdürlüğü ve 
Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde okullara dağıtılacak olan kitaplar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ye teslim edildi. Çocukların okuma alışkanlığını geliştirmek adına bu tür kampanyaları sık sık düzenlediklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Kitap kampanyasıyla ilgili bizim bu ikinci organizasyonumuz. Bildiğiniz üzere kahvehaneden kıraathaneye adı altında ilçe merkezindeki 96 kahvehanede kütüphane kurarak, buralarda okuma salonları oluşturmaya çalıştık. Sağ olsunlar İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu projenin devamı olan özellikle köylerdeki çocuklarımızın okuma alışkanlığını arttırabilmek,  bunun yanı sıra Türk klasikleri, dünya klasikleri doğu batı klasiklerinin de içinde bulunduğu kitaptan oluşan bir set hazırladık. Bu yaklaşık 500 kitaptan oluşan ve 28 bin sayfadan oluşan bir paket. Bu kitapları, 73 köyümüze il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtasıyla ulaştıracağız. Biz bu kampanyayı buradan başlatıp, inşallah diğer kurum ve kuruluşlarla ileriki zamanlarda da bu kampanyayı sürdürerek, okuma alışkanlığını daha da arttırmak istiyoruz. Bu setlerin içerisinde birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar tüm yaş gruplarına yönelik kitaplarımız mevcut. İnşallah bu bir adım olur ve bundan sonraki süreçte de çok daha nitelikli kütüphaneler köy okullarımız ile birlikte şehirdeki okullarımıza da intikal etmiş olur. Çocuklarımızdaki okuma alışkanlığını arttırmak istiyoruz. İnşallah bu çorbada bizimde tuzumuz bulunur. Tüm ekibimizle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğümüzün vasıtasıyla çocuklarımızın bu hizmetini devam ettireceğiz. Ben tekrar kurumlar arası işbirliği içerisinde hem İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür  ediyorum ve bu kampanyanın devamını hep birlikte götüreceğiz” dedi. 

 

BAŞKANIMIZIN EĞİTİME NE KADAR ÖNEM VERDİĞİNİ HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ

Bizim en öncelikli konularımızdan bir tanesi kitaptır. Biliyorsunuz teknoloji çağındayız. Çocukların ellerinde artık teknolojik aletler mevcut. Çocuklarımızın artık kitap kokusunu his etmeleri gerekiyor. Şuanda 73 okulumuza Şehitkamil Belediye Başkanımız sayesinde 500’er kitaptan oluşan bir set hediye ediyor. Bu bir başlangıç olacaktır inşallah. Bunu diğer kurumlarımızda örnek alarak, böyle bir kampanya halinde Gaziantep’i bir kültür şehri, bir kültür başkenti haline dönüştürebilirsek ne mutlu bize. Başkanımızın eğitime ne kadar önem verdiğini hep birlikte görüyoruz. Bu vesileyle, başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine eğitime böylesine anlamlı destek verdikleri için teşekkür ediyorum ve inşallah bundan sonrada bu tür kampanyaların devam etmesini ümit ediyorum” diye konuştu.