ŞEHİTKAMİL'DEKİ CAMİLERİN TAMAMI TEMİZLENDİ

CAMİLER RAMAZAN İÇİN HAZIR

Şehitkamil Belediyesi, İslam ailemi açısından ayrı bir önem taşıyan Ramazan Ayı için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Vatandaşın huzurlu bir Ramazan Ayı geçirmesi için ilçe genelinde hummalı bir çalışma başlatan Şehitkamil Belediyesi, ilçedeki tüm camilerde temizlik ve hijyen çalışması yürüttü. Ramazan Ayı öncesi tamamlanan cami temizlikleri, Ramazan Ayı boyunca da devam edecek. Camilerde yapılan temizlik ve hijyen çalışmaları dolayısıyla çok memnun olduklarını dile getiren cami cemaati, çalışmalar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

 

KAPSAMLI BİR TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelindeki tüm camilere hizmet veriyor. Özveriyle çalışan temizlik ekipleri, ilk olarak caminin içindeki halılara anti bakteriyel toz serpiyor ve halıları elektrikli süpürgelerle temizliyor. Temizlik ekipleri daha sonra cami kapısı, mihrap, minber, ahizeler, kitaplıklar, vestiyerler, ayakkabılıklar, pencereler ve camları temizliyor. Ayrıca şadırvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularında çevre temizliği yapılıyor. Temizlik sonrası cami içine gül esansı sıkılıyor ve caminin güzel kokması sağlanıyor. Böylece cemaatin daha huzurlu, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ibadet etmesine olanak sunuluyor.

 

CAMİMİZİN HER TARAFINI PIRIL PIRIL YAPTILAR

Yapılan temizlik çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Karşıyaka Hz. Ömer Cami İmamı Adnan Asar, “Şehitkamil Belediyemizden görevli arkadaşlar sabah erken saatlerde camimize geldi ve temizlik çalışmasına başladı. Camimizin her tarafını pırıl pırıl yaptılar. Camimiz sadece bugün temizlenmiyor. Periyodik olarak camimizin temizliği Şehitkamil Belediyemiz tarafından yapılıyor. Biz, kendilerinden çok memnunuz. Camiler Allah’ın evleri, Kabe'nin şubeleridir. Biz kendi evlerimizi nasıl ki temiz tutmak istiyorsak, kendi evlerimizden daha fazla camilerimizi temiz tutmak zorundayız. Hele ki Ramazan Ayı’nda camilerimiz çok daha temiz olmalıdır. Bu konuda özverili çalışmalarından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.