ŞEHİTKAMİL'DE VATANDAŞLARA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANIYOR

MÖP PROJESİNİ VATANDAŞLAR OLARAK ÇOK OLUMLU BULUYORUZ

Çevreci Belediyecilik anlayışıyla hareket eden Şehitkamil Belediyesi, vatandaşlara çevre bilincini aşılamak adına, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan çevre duyarlılığı ve MÖP projesini vatandaşlara anlatıyor. Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Kent Gönüllüleri, ilçe genelinde bulunan bütün ev ve iş yerlerini dolaşarak, çevre bilinci hakkında bilgi sunuyor. Kent Gönüllüleri dolaştıkları her yerde, vatandaşlara, geri dönüşüme kazandırılan kağıt, cam, plastik gibi maddelerin MÖP kutusuna, çöplerin ise çöp kutusuna atılması konusunda bilgi verdi. Ayrıca, atık pil ve kullanılmış yağların ise Mahalle Muhtarlığında bulunan toplama kutularına atılmasını istedi. Şehitkamil Belediyesi’nin böylesine anlamlı projesine destek verdiklerini dile getiren vatandaşlar, “Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu bu projeden dolayı öncelikle tebrik ediyorum. Bilinçlendirme adına çok güzel bir program olmuş. Bugün arkadaşlar gelerek, bizlere çevre bilinci ve MÖP projesi hakkında bilgiler verdiler. Ayrıca broşür ve kalem hediye ettiler. MÖP projesini vatandaşlar olarak çok olumlu buluyoruz. Çünkü atık maddelerin tekrar geri dönüşüme kazandırılması hem ekonomiye katkı açısından, hem de çevre duyarlılığı açısından önemli bir uygulama. Belediyemizin ilçe genelinde bıraktıkları MÖP kutularına, bizlerde kağıt, cam ve plastik gibi maddeleri atarak, geri dönüşüme kazandırabiliriz. Ayrıca, atık pil ve kullanılmış yağları da belirli toplama merkezlerine götürerek, çevremizi daha iyi korumalıyız. Belediyemize bu anlamlı uygulamasından dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.