ŞEHİTKAMİL'DE TAPULAR SAHİPLERİNİ BULDU

BİZİM DERDİMİZ VATANDAŞA HİZMET EDEN BİR ANLAYIŞ

 

Şehitkamil Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen tapu dağıtım törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve tapu sahipleri katıldı. Tapu dağıtım törenin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Biz İbrahimli bölgesine yaptığımız bu projeyi önemsedik. Nedenine gelince İbrahimli 1 bölgesinde hala küçük küçük parkları, bin metrelik, iki bin metrelik, yol akslarının bir birini karşılamaması, İbrahimli 2’ye göre yeri müsait olmasına rağmen, nitelikli bir planlama yapılamamıştı. Burada da sırf planlı bir şehirleşme olsun diye ana kriterlerini koyduk, planlamasını da biz yapmayacağız dedik. Bunun 1 bölü 5 binliğini de 1 bölü binlik uygulama planına da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına da muvafakat verdik. Fakat plan yapılırken, belirli kriterler koyduk. Neydi bu kriterler, özellikle İbrahimli 1 bölgesinde çektiğimiz sıkıntı, apartmanların altında dükkanlar olduğu müddetçe, o apartmanlarda huzurlu bir şekilde oturma imkanı olmuyor. Bunun yanında 700 metrelik A3 parseller olduğunda o bölgede nitelikli daireler çıkmıyor, müteahhitler nasıl fazla yapabilirim diye bunun kaygısına düşüyor. Bu piyasadaki aksaklıkları görüp, buna göre çözüm üretmek adına ada pazında çözümler olsun, minimum parsel genişlikleri 3 bin metre olsun, her apartman kendi içerisinde sosyal tesis sorununu çözsün. Bugün refah seviyemiz yükseldikçe, otomobil sayımız artıyor, ama bunlara yönelik otopark uygulaması yapılmıyor. Geçmişte yapılan hazır tip yönetmeliklerde, her iki daireye bir otopark düşerken, biz ise her bir daireye iki otoparklık yer istedik. Çünkü bu olmazsa olmazımız. Önce bu malımızdan bu fedakarlığı yapmıyoruz, ondan sonra, trafik sorunu yaşanıyor, araçlar yolun üzerine park ediyor, bunun sıkıntıları yaşanıyor. Bizim derdimiz vatandaşa hizmet eden bir anlayış, Allah’a şükür 7 milyon metrekarenin birinci etabını yani 1,5 Milyon metrekare alanın imar uygulamasını yaptık ve 300 adet imar adası oluşturduk. İşleme giren kadastro parsel sayısı ise yaklaşık bin adet oldu. Bugünde burada yaklaşık 2 bin aileye tapularını törenle dağıtıyoruz. Elinizi cebinize atmadan, sizlere sıkıntı vermeden çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ben tapularını alan ailelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

BAŞKANIMIZ SAYIN RIDVAN FADILOĞLU, YAPMIŞ OLDUĞU PROJELERLE DİKKAT ÇEKİYOR

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise, Gaziantep’in dünyanın en hızlı gelişen şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Gaziantep bugün alt ve üst yapılarıyla modern bir şehir haline geldi. Kültür merkezleri, müzeleri, üniversiteleri ile artık adından söz ettiren bir şehir. Yalnız sanayi, kültür ve turizm şehri değil, eğitim ve sağlıkta da önemli bir şehir konumundayız. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu yapmış olduğu projelerle dikkat çekmiştir. Yaptığı işi en iyi şekilde yapmayı hedefleyen bir başkandır. Bu yüzden kendisini tebrik ediyorum. İbrahimli bölgesiyle ilgili bizlerde baştan beri bu alanın imara açılması için hepimiz destek olduk, ama bazı sıkıntılar vardı. İnşallah önümüzdeki dönemde, imar sorunu olan yerleri hızlı bir şekilde planlı programlı bir şekilde imara açma yönünde büyük çaba sarf edeceğiz. Ben bugün burada tapularını alan tüm ailelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Derya Bakbak ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2 bin kişiye ait imarlı arazi tapuları salonda bulunan 100 arazi sahibine temsili olarak verdi.