ŞEHİTKAMİL'DE OSMANLICA KURSU BAŞLADI

OSMANLICA KURSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Sosyal belediyecilik anlayışı ile eğitim ve dil öğrenimine büyük destek veren Şehitkamil Belediyesi, Hayrat Vakfı Gaziantep Temsilciliği iş birliği içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı ücretsiz sertifikalı Osmanlıca Dil Kursunu başlattı. İlk etapta Şehitkamil Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sosyal Tesisi, Seyrantepe Sosyal Tesisi ve Ali Nacar Sosyal Tesisinde Osmanlıca Dil Kursunu başlatan Şehitkamil Belediyesi, 15 yaşından büyük herkese Osmanlıca dilini öğretiyor. Hayrat Vakfı’nda bulunan eğitici öğretmenler tarafından verilen Osmanlıca Dil kursuna katılan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kursiyerler, öğretmenler tarafından verilen dersleri dikkatle dinlediler. Ali Nacar Sosyal Tesisinde düzenlenen Osmanlıca Dil Kursuna katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kursiyerlere başarılar diledi. Osmanlıca dersini dinleyen Başkan Fadıloğlu, daha sonra kursiyerlere, Osmanlıca eğitim kitabından hediye etti. Haftada iki gün verilecek olan kurs sonunda, kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ücretsiz sertifika verilecek.

 

3 NOKTADA OSMANLICA KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kursa katılan tüm kursiyerlere Osmanlıca Dil Kursunun kitaplarını dağıttıklarını belirterek, “Öncelikle Hayrat Vakfı’ndan gelen öğretmenlerimize ben teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bu kursları veriyoruz. Diğer taraftan öğrencilerimizin Osmanlıca Eğitim Kitabının temini söz konusuydu. Aynı zamanda yazmayla ilgili ve onların Alfabesiyle ilgili bir çalışma gerekiyordu. Birinci kurda 4 setten oluşan kitapları bugün arkadaşlarımıza takdim ettik. Sağolsun hocalarımızın bilgisi ve öğrencilerimizin de bu konuya ilgisi sayesinde güzel ve olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Tabi imkanlar dahilinde Sosyal Tesislerimizi akşamları da Osmanlıca Kursu eğitimi için kullanıyoruz. Bildiğiniz üzere gündüzleri bayanlara ve gençlere yönelik yapmış olduğumuz çalışmalara, akşamları da yine yetişkinlere olmak üzere 3 nokta da hem bay hem bayan yetişkinlere yönelik olan Osmanlıca kurslarımız devam ediyor. Talepler doğrultusunda ikinci kursları yani  yeni yerlerde kurslar açmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ben tüm kursa katılan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

 

BÖYLE BİR ATILIMIN YAPILMASI BİZLERİ ZİYADESİYLE MUTLU ETTİ

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Osmanlıca Dil Kursu’na katılan kursiyerler ise; “Osmanlıca aslında Türkçe’nin Arapça yazılma halidir. Osmanlıca dediğimiz olay aslında budur. Bu olayı biliyor muyuz? bir çoğumuz maalesef bilmiyoruz. Ülkemizin ne yazık ki çok küçük bir kısmı biliyor. Önemli olan bunu öğretmek ve halka yaymaktır. Orta da tam 623 yıllık bir tarih var, bir medeniyet var, bir kültür var. Ortada 623 yıllık bir çınar var. Aslında bizim o çınarı bilmemiz lazım. Osmanlıca dilini eskiden beridir öğrenmek istiyorduk. Çünkü geçmişimiz Osmanlıca yazılmış, tarihimiz Osmanlıcayla yazılmış. Eskiyle ilgili hiçbir bilgiye sahip değildik. Böyle bir atılımın yapılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Çünkü elimizde eski yazı ve eski eserler olmasına rağmen okuyamıyoruz. İnsanın tarihini ve geçmişini bilmemesi çok kötü bir durumdur. Dolayısıyla bu kursu açan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve bize bu eğitimleri veren Hayrat Vakfı hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Sağ olsun Başkanımız bugün kitaplarımızı da bizlere ücretsiz olarak takdim etti. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür eğitimlerin devamı da gelir diye ümit ediyoruz” diye konuştular.