ŞEHİTKAMİL'DE KÖYKENT PROJESİ HAYATA GEÇECEK

HEDEFİMİZ ŞEHİTKAMİL İLÇESİNDE YENİ YAŞAM ALANLARI OLUŞTURMAK

Şehitkamil ilçe alanının çok büyük olmasına rağmen çarpık kentleşmenin yaygın olduğuna dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, göçle gelen insanlar için de ayrı bir proje hazırladıklarını dile getirdi. BaşkanFadıloğlu, "Organize Besi Bölgesinde, Sinan köykent isimli bir uydu kent oluşturmayı hedefliyoruz. Bu proje diğerlerinden biraz farklı olacak, kırsal kesimden büyükbaş ya da küçükbaş hayvanlarıyla gelen vatandaşların rahatlıkla yaşayabilecekleri bir alan olacak. İçerisinde yine sosyal donatılar olacak. Hayvanlarını besleyebilecekler, apartmanda oturmak istemeyen vatandaşlar için ideal bir alan olacak. İnsanları illaki apartmanlarda yaşatma gibi bir lüksünüz olamaz. Bu bir yaşam biçimidir. Kırsaldan geliyorsa, bunun büyükbaş ve küçükbaş hayvanı varsa, bu vatandaşlarımıza yönelikte çözüm üretme zorunluluğumuz var. Bunun için şehir ile bağlantısı sağlanabilecek şekilde, Sinan Köykent projesi ile kentsel bir planlama yaptık. O bölgenin tahsisini aldık. O alanda nerede parça parça bir alan varsa, ancak onları alabildik. Başka türlü çözüm üretme gibi bir imkanımız yoktu. Buranın özellikle Hayvancılık Organize Besi Bölgesine yakın olması münasebetiyle, yine şehir ile bağlantısını sağlayabilmek adına herkesin yaşam biçimine uygun konut alanları elde edeceğiz" dedi.