ŞEHİTKAMİL'DE EL BECERİ KURSLARI SERGİ AÇILIŞI DEVAM EDİYOR

BAŞKAN FADILOĞLU’NDAN KURSİYERLERE İĞNE OYASI TÜYOSU

Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisler bünyesinde eğitim gören kursiyerler, yıl boyu içerisinde yapmış oldukları bir birinden güzel dikiş ve nakış eserlerini görücüye çıkardılar. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sırasıyla Münifpaşa Aile Merkezi, Yeşilova Aile Merkezi, Hasırcıoğlu Aile Merkezi, Karşıyaka Aile Merkezi ve Dülükbaba Aile Merkezi’ndeki sergilerin açılışını yaparak, kursiyerlerin Aile Merkezlerinde hem meslek öğrendiklerini hem de yapmış olduğu işlemelerle aile ekonomisine katkı bulunduklarını dile getirdi. Kursiyerlere aile ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak için tüyolarda veren Başkan Fadıloğlu, iğne oyasının ev hanımları tarafından daha sık kullanıldığını belirtti. Birbirinden farklı ve güzel eserlerin bulunduğu sergide hanımlar, Antep işi, tel kırma, iğne oyası gibi eserlerini sergilediler.

 

ÖĞRENCİLER BİR BİRİNDEN GÜZEL VE ANLAMLI DUALAR OKUDULAR

Başkan Fadıloğlu sergi açılışları sırasında sosyal tesislerde bulunan anaokulu öğrencilerini de ziyaret etti. Minik öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, öğrencilerin okudukları bir birinden güzel ve anlamlı duaya Amin dedi. Öğrencilerin çizmiş oldukları resimleri de inceleyen ve çok beğenen Başkan Fadıloğlu öğrencilere tam not verdi. Bir süre daha çocuklar ile yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, getirdiği çeşitli hediyeleri öğrencilere sundu.

 

EL BECERİ KURSUNA GELMEKLE ÇOK İYİ ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Sosyal Tesislerle eğitim gören kursiyerler, “Bir yıl boyunca yapmış olduğumuz el emeği göz nuru dikiş nakış sergimizin açılışını yaptık. Buradaki hocalarımız bizlere dikiş nakış öğrenmemiz konusunda çok büyük yardımcı oluyorlar. El beceri kursuna gelmekle çok iyi ettiğimizi düşünüyoruz. Çünkü el işi yapmak bizleri çok iyi bir şekilde rahatlatıyor ve ev stresinden kurtarıyor. Hocalarımız ise bize her zaman destek veriyor, pozitif enerji veriyor. Ayrıca burada edindiğimiz arkadaşlarımız ile de hoşça vakit geçirirken, çocuklarımız ise anasınıflarında okul öncesi eğitim görüyor. Yapmış olduğumuz işlemelerle hem kızlarımızın çeyizini yapıyoruz hem de bunları satarak, aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz.  Bize bu destekleri sunan başta Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve bizlere yardımcı olan hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.