ŞEHİTKAMİL'DE ANNELER KİTAP OKUYOR

ANNELER KİTAP OKURKEN ÇOCUKLAR ANASINIFI’NDA OYNADI

Şehitkamil Belediyesi, Bedri İncetahtacı Sosyal Tesisi Aile Merkezinde başlattığı “Anneler Kitap Okuyor” kampanyasına anneler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 40 anne, 3 eğitici hoca nezaretinde kitap okuyarak, hem zihinlerini dinlendirdi hem de çocuklarına örnek oldu. Dünya klasikleri ve roman olmak üzere birçok kitabı okuyan anneler, bu vesileyle günün yorgunluğunu da atma fırsatı buldu. Kimi anne kucağında uyuyan bebeği ile kitap okurken, kimi anne ise hem çocuğuyla ilgilenirken hem de kitap okudu. Bazı çocuklar ise annelerini rahatsız etmemek adına ana sınıflarına geçerek oyunlar oynadı.

ANNELERDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Kendilerine bu tür imkanları sağlayan başta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür eden anneler, “Mahallemize Sosyal Tesis kurulduğundan beri bir çok etkinliklere şahit olduk. Daha önce bu tür Sosyal Tesisler hiçbir yerde yoktu. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu sayesinde mahalle sakinleri olarak böyle güzel bir sosyal tesise sahip olduk. Biz bayanlar için eğitim kursları, aile merkezleri ve çocuk oyun alanları var. Bizler anneler olarak kurulan bu sosyal tesiste yapılan birçok kültürel etkinliklere katıldık. Tesisimizde okuma yazma bilmeyen arkadaşlarımız bu sayede okuma yazma öğrendiler. Bugün de ‘Anneler Kitap Okuyor’ kampanyasına katıldık.  Burada kitap okuyarak, hem kültürel bilgimizi geliştiriyoruz hem de bilgi sahibi oluyoruz. Çocuklarımız ise anasınıfında oyun oynayarak vakit geçiriyorlar. Bu tür imkanları da kimse kimseye sunmuyor. Ama Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu bizlere bir çok hizmette bulundu. Kendisine tüm mahalle sakinleri adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyoruz. Burada yine bize ve çocuklarımıza emek veren hocalarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.