ŞEHİTKAMİL, BİLİNÇLENDİREREK MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

HEM KAMUDA HEM DE ÖZEL SEKTÖRDE İŞ İMKANI

Şehitkamil Belediyesi ile Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursları hizmet vermeye başladı. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Karşıyaka Aile Merkezi ve Eyüp Sultan Aile Merkezi’nde hizmete açılan Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursu’na katılan kişiler, 6 ay süresince eğitim görüyor. Aldıkları eğitimle bilgilenen ve bilinçlenen kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Kursiyerler hem kamu kuruluşlarında hem de özel sektörde çalışabilme şansı elde ediyor. Eğitimlere katılan kursiyerler, sağlanan imkanlar için Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

ANNELERİMİZİN VE GENÇ KIZLARIMIZIN MESLEK SAHİBİ OLMALARINI İSTİYORUZ

Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursu’na ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışmanı Aslı Aktanoğlu, özellikle ev hanımlarının ve genç kızların sosyal hayat içindeki rollerini iyileştirmek istediklerini kaydetti. Aslı Aktanoğlu, “Şehitkamil Belediyemiz bünyesinde 35 adet aile merkezimiz var. Bu aile merkezlerimizde çok sayıda anne ve genç kızımız var. Annelerimizin ve genç kızlarımızın meslek sahibi olmalarını, kendilerini kişisel olarak geliştirmelerini sağlamak istiyoruz. Anne ve genç kızlarımızın özgüvenli bir şekilde eşleri, çocuklarıyla sosyal hayatın içinde dimdik durmalarına destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

KURSİYERLERİMİZ YETERLİ DONANIMA SAHİP OLUYOR

Şehitkamil Belediyesi Karşıyaka Aile Merkezi Hasta ve Yaşlı Bakımı Öğretmeni Gülcan Çelik, kursa katılan kişilere sağlık ve kişisel gelişim konusunda eğitimler veriyor. Kursla ilgili değerlendirmede bulunan Gülcan Çelik, “Hasta ve yaşlı bakımında hastalık ve sağlıklı yaşama dair ders veriyoruz. Bu kursumuz mesleki bir kurs olarak eğitim veriyor. Burayı katılan kursiyerlerimizi sağlık ve kişisel gelişim konusunda geliştiriyoruz. Genellikle yaşlılara bağlı kalmıyoruz. Bütün yaş gruplarına hitap edebilecek eğitimler veriyoruz. Bu kursa gelen kişiler, çok donanımlı bir biçimde ders alıyor. Birçok yönden deneyim sahibi oluyorlar ve bilgileniyorlar. Kursumuz 6 ay devam ediyor. Kursumuzda başarılı olan kişiler, çeşitli kurumlarda ve özel sektörde iş bulma imkanına sahip oluyor. Buraya gelen kursiyerlerimize, herhangi bir işte çalışmasalar bile evde kişisel olarak burada öğretilen bilgilerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Kendi hayatlarında eşlerine, çocuklarına çok faydalı olabilecekler. Çünkü bu kurslarımızda yeterince bilgi alıp yeterli donanıma sahip oluyorlar” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMA EKONOMİK AÇIDAN FAYDALI OLMAK İSTİYORUM

Bilinçlenmek ve meslek sahibi olmak amacıyla Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursu’na katıldığını belirten Hasret Atancı, “Benim bu kursa gelme amacım, hem bilinçlenmek hem de meslek sahibi olabilmek. Çocuklarıma ekonomik açıdan faydalı olmak istiyorum. Buraya geliyorum. Hocalarımız, anlattıklarıyla bizi bilgilendiriyor. Burada öğrendiklerimden sonra meslek sahibi olup çalışmak istiyorum. Evde boş oturmaktan psikolojimiz bozulmuştu. Buraya geliyoruz ve burada olmak bize çok iyi geliyor. Hocalarımız bize çok iyi davranıyor. Böyle bir sosyal tesis açtığı için Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KURS BİZİM İÇİN FAYDALI OLACAK

Kursiyer Berna Öztürk ise Karşıyaka Aile Merkezi’ne çocuğuyla birlikte geldiğini ve rahat bir ortamda eğitim gördüğünü dile getirdi. Berna Öztürk, “Çocuğumla rahatlıkla bu kursa gelmem sorun olmuyor. Burada evimizdeki rahatlıkta hareket edebiliyoruz. Yaşlı ve hasta bakımı dersleri alıyoruz. İleriki zamanlarda bizim için faydalı olacağını düşünüyoruz. Bize böyle tesislerin imkanlarını sağladığı için Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.