-.jpeg)
ŞEHİTKAMİL’DEN ‘ÖLÜMSÜZ FİKİRLERİYLE, ATATÜRK’ KONFERANSI
ŞEHİTKAMİL’DEN ‘ÖLÜMSÜZ FİKİRLERİYLE, ATATÜRK’ KONFERANSI
TARİHÇİ SİNAN MEYDAN ATATÜRK’Ü ANLATTI
Şehitkâmil Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında düzenlenen konferansta tarihçi-yazar Sinan Meydan ‘Ölümsüz Fikirleriyle, Atatürk’ü anlattı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen konferansta Meydan, Atatürk’ün bir deha olduğunu belirterek, “86 yıl önce aramızdan ayrılsa da fikirleri ve değerleriyle Atatürk yaşıyor” dedi.
Şehitkamil Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 86. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anacak. Etkinlik dizisi kapsamında tarihçi-yazar Sinan Meydan, ‘Ölümsüz Fikirleriyle, Atatürk’ konulu konferansta Atatürk’ü anlattı. Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansa, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım, önceki dönem CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ile il ve ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ile yüzlerce vatandaş katıldı. Konferans aynı zamanda Şehitkamil Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden de canlı yayınlandı.
ATATÜRK YAŞIYOR
Katılımcıların büyük ilgiyle takip ettiği konferansta Meydan, Atatürk’ü ölümsüz fikirleriyle anlattı. Meydan, Atatürk’ün bir deha olduğunu ifade etti. Atatürk’ün geleceğe ışık tutan bir lider olduğunu aktaran Meydan, “Nasıl öldü denilebilir ki? Hala yaşıyor. Yaşamasa bu kadar saldırıya uğrar mıydı? İşte o yüzden ölümsüz Atatürk diyoruz. İşte o yüzden Atatürk yaşıyor” dedi.
ATATÜRK DEMEK, ÖLÜMSÜZ FİKİRLER DEMEK
Atatürk’ün sadece bu milletin namusunu, canını emperyalistlerden kurtarmadığını aynı zamanda bunu yaparken de geleceğe ışık tuttuğunu ifade eden Meydan, şunları kaydetti: “Atatürk demek, ölümsüz fikirler demek. Atatürk’ü anladığımız zaman, bağımsızlığın, ulusal egemenliğin, akıl ve bilimin, çağdaş uygarlığın, yurtta ve dünyada barışın, kadın erkek eşitliğinin, bir ülkenin kendi kaynaklarıyla ayakta durmasının ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu da anlarız.
Meydan’ın konuşmaları izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, konferans sonunda Sinan Meydan’a çiçek ve hediye takdim etti. Meydan, kendisini Gazianteplilerle buluşturan Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.
Haberler
ŞEHİTKAMİL’DE ANNELER VE ÇOCUKLARI DOYASIYA EĞLENECEK
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
ŞEHİTKAMİL’DE GENÇLİK, BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLAYACAK
ŞEHİTKAMİLLİ KADINLAR HAYATA RENK KATTI
BAŞKAN YILMAZ’A BATIKENT’TE YOĞUN İLGİ
ŞEHİTKAMİL'DE 05.05.2025 YOĞUNLUĞU
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
ŞEHİTKAMİL BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLENİYOR
BAŞKAN YILMAZ’DAN UMUT MAHALLESİ’NE 3’Ü 1 ARADA PARK
BAŞKAN YILMAZ, KARŞIYAKA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ