ŞEHİTKAMİL?DEN YAŞLILARA VEFA YETİMLERE MERHAMET ELİ

162 YAŞLI AİLEYE VEFA HİZMETİ VERİLDİ

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçen ‘Vefa Hizmetleri’ ve ‘Merhamet Eli’ projesi vatandaşların takdirini topladı. Vefa Hizmeti kapsamında 5 aylık süre zarfı içerisinde 91 yaşlı ve bakıma muhtaç ailenin evde genel temizlik hizmeti yapılırken, 34 yaşlı vatandaşa kuaför ve berberlik hizmeti, 18 yaşlı hastaya hastane ulaşım hizmeti, 4 yaşlı aileye su ve elektrik arıza hizmeti, 1 yaşlı aileye çilingir hizmeti ve 4 yaşlı vatandaşa ise pratik ev düzeni hizmeti ile birlikte toplamda 162 yaşlı aileye hizmet verildi.

 

YETİM ÇOCUKLARA MERHAMET ELİ UZATILDI

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından Merhamet Eli projesi kapsamında 578 yetim ailesine çeşitli yardımlar yapıldı. Merhamet Eli projesi ile yetim aileler önce tespit edilip daha sonra yapılması gereken çalışmalar sırasıyla yapılıyor. Özellikle bayram arifelerinde çocuklar baştan aşağıya giydirilirken aynı zamanda çocuklar Belediyemiz sosyal tesislerinde değerler eğitimi, akademik destek eğitimi, ve sosyal kültürel etkinliklerle sosyal hayata adaptasyonları sağlanıyor.

 

OLUMLU GERİ DÖNÜŞÜMLER ALIYORUZ

 

Vefa Hizmeti Koordinatörü Hatice Ergen; “ Şehitkamil Belediyemiz tarafından hayata geçirilen bu proje ile sosyal belediyeciliğin en önemli bir parçasını yerine getirmiş oluyoruz. Yaşlılarımıza hayatlarını kolaylaştırabilecek ve kendilerini asla yalnız hissetmeyecekleri bir hizmet veriyoruz. Geri dönüşüm olarak da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve tüm çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum ”dedi.