ŞEHİTKAMİL?DEN "DEĞİŞEN DÜNYA VE ORTADOĞU" PANELİ

PANELE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) yapılan panele, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abdulcebbar Özkara, Anadolu Platformu ve Bülbülzade Başkanı Turgay Aldemir, Gazeteci-Yazar Halime Kökçe, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Bülbülzade Vakfı üyeleri, Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Panelin Başkanlığını yapan Anadolu Platformu ve Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, son zamanlarda Ortadoğu’da bulunan Suriye, Mısır ve diğer bazı Arap ülkelerinde yaşanan savaşlara değindi. Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, “Ülkemizde ve İslam dünyasında yaşananlara karşı geçmişte olduğu gibi bir idrak kırılmasına, bir idrak gecikmesine düşmeden sorunlarımızı, problemlerimizi, coğrafyamızda ve dünyada yaşananları kendi sorunumuz bilerek konuşmak bizi insan yapan, anlamlı kılan en önemli faktördür. Herkesin kendi bencilliği içerisinde, kendini konuştuğu bir dünyada, kardeşlerimizin derdini konuşmak ve onları yüreğimizde hissetmek için Ortadoğu’yu konuşuyoruz. Yüzyılın başında bu birliği, beraberliği ve bütünlüğümüzü kaybettiğimiz için yüzyıldır sürgünler yaşıyoruz” diyerek, tarih yeniden bize birlik olmayı, beraber olmayı ve birbirimizin gönlünde yer bulmayı nasip etti” dedi.

 

ALLAH ZALİM VE CAHİL BİR TOPLULUĞA HİDAYET NASİP ETMEZ 

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ise, Ortadoğu’daki sıkıntıları Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatından kesintiler vererek dile getirmeye çalıştı. Suriye, Mısır, Filistin ve diğer bazı arap ülkelerinde yaşanan savaş ve sıkıntıları da dile getiren Dilipak, hiç kimsenin dünyada olup bitenleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip olmadığını söyledi. Gazeteci Yazar Dilipak, “Yaptığınız veya yapmanız gerekirken yapmadığınız, söylediğiniz ve söylemeniz gerekirken söylemediğiniz her şeyden hesaba çekileceksiniz. Ya kendi cennetinize sırtınızla tuğla taşıyor olacaksınız ya da kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyor olacaksınız. Allah zalim ve cahil bir topluluğa hidayet nasip etmez. İki günü birbirine eş olan aldanmıştır diyen, alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmeti olarak görevimiz dünyayı dönüştürmektir. Siz bunu yapabilirsiniz çünkü aslında siz değil Allah bunu yapacaktır. Allah büyüktür ve o hiçbir şeye benzemez. Hiçbir yaratılmışla kıyas edilmez. Sadece kendinizi kurtarmayacaksınız, sizin kurtuluşunuz insanlığın kurtuluşu olacak. Allah servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirir çevirir. Bana kalırsa şimdi sıra bizde. Ama aklımız ve imanımız servetimiz ve gücümüzden fazla olursa doğru bir süreç içerisinde ümit ettiğimiz hedefe ulaşabiliriz. Yoksa o servet ve güç başımıza iş de açabilir. Bu dünyaya ilişkin değiştirmeniz gereken değişen dünyanın değişmesi gereken başka gerçekleri de vardır” şeklinde konuştu.

ORTADOĞU’DA ŞU AN BİR SIKIŞMA HALİ SÖZ KONUSU

 

Gazeteci Yazar Halime Kökçe ise, değişenin dünya olmadığını ve dünyanın değişmemeye direndiğini ifade ederek, önce kendimizi değiştirmemiz gerektiğini belirtti. Kökçe, “Dönüşmek, var kalabilmek, güçlü olabilmek, sadece tüten bacalarla, gayri safi hasılatımızın yüksek olmasıyla, sıcak para akışının olmasıyla ilgili bir şey değil. Siyaset üreteceksiniz ama düşünceyle yoğrulmuş bir siyaset üreteceksiniz. Bölgeniz ve dünya için siyaset kurabilen, üretebilen bir pozisyonunuz olsun. Ortadoğu’da şu an bir sıkışma hali söz konusu. Çünkü yoluna girmeye çalışan bir değişimin aslında tersine çevrilmeye çalışıldığı yeni bir süreç içerisinde” diyerek, Türkiye’nin de çok uzakta olmadığını, içine çekilmeye çalışıldığı bir süreç olduğunu ifade etti. Panel sonunda panelistler izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.