ŞEHİTKÂMİL'DEN YENİ PARKLAR, GÜLEN YÜZLER

TÜM PARKLAR KIŞ ÖNCESİ ELDEN GEÇİRİLECEK

Şehitkamil Belediyesi, ilçe halkının yaşam standardını yükseltmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşın; modern, kaliteli ve konforlu parklar kullanması için hizmetlerine devam eden Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelinde yapılan yaklaşık 100 yeni parkın yanı sıra daha önceden yapımı tamamlanmış ancak bakım-onarım gerektiren parklardaki çalışmalarını kış öncesi tamamlayacak. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sonbahar aylarını iyi değerlendirerek ilçe genelindeki tüm parkların kış ayları öncesi elden geçirileceğini kaydetti.

Park çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Şehitkamil Belediyesi olarak yaklaşık 100 mahallede yeni yapılmış parkların yanı sıra daha önceden yapılmış fakat bakım gerektiren parkların çalışmalarını özellikle sonbahara denk getiriyoruz ki ağaçlarımız bundan sonraki süreçte suyla ilgili bir sıkıntı yaşamasın. Yol kodlarının yükselmesiyle birlikte çukurda kalan veya yüksekte kalan alanların aşağıya alınmasıyla ilgili tüm parklarda çalışmalar yapıyoruz.”

 

VATANDAŞLARIMIZDAN GELEN TALEP DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYORUZ

Bazı alanlarda otopark ihtiyacının arttığını belirten Başkan Fadıloğlu, ihtiyaca göre planlama yaptıklarını ve hizmetlere ihtiyaçlar doğrultusunda yön verdiklerini kaydetti.

Fadıloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İmarlı bölgelerde de özellikle küçük ebatlı parklarda parkların otoparklara dönüşümü söz konusu. Hangi bölgede ne tür ihtiyaç varsa ona göre planlama yapıyoruz. Bundan önceki süreçlerde yapılan bu parklar vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştı. Fakat daha sonradan ihtiyaca göre değişiklikler arz ediyor. Öyle bölgeler var ki o bölgelerde ister istemez otopark ihtiyacı var. Otoparkını ağırlıklı hale getiriyoruz. Fitness alanı ihtiyacı var, fitness alanı yapıyoruz. Çocuk oyun gurubu ihtiyacı var, çocuk oyun gurubu yapıyoruz. Buna mümkün olduğu kadar dikkat ediyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda bu yaklaşık 100 mahallede inşallah kış öncesi düzenlemelerimizi bitirmiş olacağız. Bahar aylarıyla birlikte vatandaşlarımızın rahatlıkla oturup eğlenebilecekleri mekanları onlara sunmuş olacağız. Şimdiden ben vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum.”