ŞEHİT KAMİL VE ÖZDEMİR BEY SAYGIYLA ANILDI

ŞEHİT KAMİL ANITINA ÇELENK SUNULDU

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Albay Ali Barut Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Askeri erkan ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Gaziantep savunmasının ilk şehidi olan Şahit Kamil İstasyon Caddesi üzerinde annesinin de heykelinin bulunduğu anıt önünde, anma töreni düzenlendi. Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın Garnizon Komutanlığı temsilcisi Albay Ali Barut ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu anıta çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı okundu. Münif paşa Ortaokulu öğrencileri günün anlam ve önemime anlatan şiirler okudu.

 

“TÜM AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUM”

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Antep savunmasının önemli simgelerinden birisinin de Şehit Kamil olduğunu söyledi. Başkan Fadıloğlu; “Tarih sadece geçmişe ait olayların yazılması ve anlatılması değildir. Tarih aynı zamanda bir milletin hafızasıdır, geleceğe doğru yürürken baktığımız bir aynadır. Huzur ve barış içinde yaşarken, bugünlere nasıl geldiğimizi, kimlerin hangi fedakarlıklarla bize bu vatanı armağan ettiğini daima hatırlamak durumundayız. Bu coğrafya nice şehidin, nice gazinin ve belki de hiç bilmediğimiz nice kahramanın omuzunda bizlere emanet edilmiştir.  Antep, hep gururla taşıdığı ve sonsuza dek taşıyacağı `Gazi’ unvanıyla bu muhteşem geçmişin en önemli tanığıdır. Gaziantep’in kurtuluş mücadelesi birçok açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu mücadeleyle kurtuluş savaşının bir meşalesi yakılmış ve vatan toprakları söz konusu olduğunda Türk ulusunun neler yapabileceği dünyaya ispatlanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziantep’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıl dönümünü kutluyor, şehitlerimizi minnetle anıyorum”  dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri daha sonra Özdemir Bey’in mezarının bulunduğu Asri Mezarlığa geçti. Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Albay Ali Barut Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Özdemir Bey’in mezarına çiçek buketleri bıraktı. Özdemir Bey’in hayatının anlatılmasının ardından,  okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile birlikte dualar okundu.