POTADA CUMHURİYET COŞKUSU

GELENEKSEL BASKETBOL KUPASI MAÇLARI BAŞLADI

Sporun ve sporcunun her branşta destekçisi olan Şehitkamil Belediyesi, sporsever öğrencilerin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi; Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep Temsilciliği ile Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Geleneksel Basketbol Kupası’ etkinliğini organize ediyor. Cumhuriyet’in 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyona; 16 ortaokuldan 300’ü aşkın sporcu öğrenci katılım gösterdi. Turnuva maçlarında 35 hakem görev yapacak. ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Geleneksel Basketbol Kupası’ etkinlikleri kapsamında ‘3 Sayılık Atış Yarışması’ ve ‘Serbest Atış Yarışması’ da yapılacak. Turnuva maçları sonrasında başarılı olarak dereceye girmeye hak kazanan okul takımlarına sportif malzeme armağan edilecek.

 

ŞEHİTKAMİL, BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDİLMESİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Düzenlenen etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Gaziantep Turgut Özal Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Seçkin, turnuvanın öğrencilerin gelişime sağladığı katkıya dikkat çekti. Ahmet Seçkin, “Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Geleneksel Basketbol Kupası’ etkinliği, çocukların ve takımların gelişimi açısından büyük fayda sağlıyor. Bu tür turnuvalar, çocukların bir sonraki turnuvalara hazırlanması ve büyük başarılar elde etmesine de öncülük ediyor. Böylesi önemli çalışmaları yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

CUMHURİYETİN NASIL KURULDUĞUNU ANLATIYORUZ

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Şehitkamil Belediyesi Spor Koordinatörü Metin Alati, Cumhuriyetin nasıl zorluklar altında kurulduğunu çocuklara anlatmak için çalıştıklarını kaydetti. Metin Alati, “Bu turnuvalar, gerek okul sporları sezonuna gerekse de kulüpler arası liglere bir hazırlık ligi niteliğindedir. Tüm antrenörlerimiz, hakemlerimiz, sporcularımız resmi sezonlar öncesinde kendilerini tanıma, tartma, kadrolarını inceleme özellikle teknik ve taktik anlamda kendilerini test etme imkanı buluyor. Bu turnuvalar; teknik, taktik ya da uygulama boyutundan çok daha önemlisi Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlanması anlamında büyük fayda sağlıyor. Biz, öğrencilerimize Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, ne kadar zor şartlar altında ülkenin Cumhuriyete kavuştuğuyla ilgili bilgileri beden eğitimi ve okuldaki öğretmenlerimiz aracılığıyla aktarıyoruz” şeklinde konuştu.