NİZİP CADDESİ’NDEKİ İŞLETMELERE ÇEVRE DENETİMİ
Şehitkamil Belediyesi, Nizip Caddesi’nde terlik ve ayakkabı imalatı yapan işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çevre kirliliğinin önlenmesi ve işletmelerin atık yönetimine dair bilinçlendirilmesi amacıyla yapılan denetlemelere, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Ekici eşlik etti.
Nizip Caddesi’ndeki denetimlerin ana hedefi, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin atıklarını gelişigüzel çevreye atmaları sonucu oluşan kirliliğin önüne geçmek oldu. Belediye tarafından bölgeye yerleştirilen tekne tipi konteynerlerin kullanılmaması ve atıkların çevreye saçılması ciddi bir çevre sorunu oluşturuyordu.
Denetimler sırasında Başkan Yardımcısı Cihan Ekici, işletme sahipleri ve çalışanlarıyla görüşerek onların öneri, şikâyet ve taleplerini dinledi. Ekici, esnafın sunduğu çözüm önerilerini dikkate alarak, bu öneriler üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Esnafın atık yönetimi konusunda daha duyarlı olması için bilgilendirme yapılırken, belediyenin bu konuda attığı adımlar da detaylıca anlatıldı.
DENETİMLER ARTACAK, TOPLAMA NOKTALARI ÇOĞALACAK
Başkan Yardımcısı Ekici, denetimlerin sıkılaştırılacağını ve atık toplama noktalarının artırılacağını belirterek, “Şehitkamil Belediyesi olarak çevre temizliği ve atık yönetimi konularında kararlıyız. İşletmelerimizin de bu kararlılığa ortak olmasını istiyoruz. Denetimlerimizi daha da sıklaştırarak bu sorunun üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.
Ekici ayrıca, bölgedeki tüm esnafa uyarılarda bulunarak, atıkların doğru şekilde yönetilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi. Gelecekte benzer çalışmaların devam edeceğini kaydeden Cihan Ekici, çevre bilincinin daha da yaygınlaşması adına çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini dile getirdi.
Haberler
ŞEHİTKAMİL’DEN CUMHURİYET’İN 102. YILINA ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
BAŞKAN UMUT YILMAZ’DAN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR
ŞEHİTKAMİL’DEN ŞEHİT EYYÜP UĞURLU’YA VEFA
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
YILMAZ: “ŞEHİTKAMİL’E DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
BAŞKAN YILMAZ’DAN EMNİYET MÜDÜRLERİNE ZİYARET
AGRO PARK BİNLERCE ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
ŞEHİTKAMİL’DEN GÖRKEMLİ 29 EKİM KUTLAMASI
DÜLÜK’TE TARİH, SANAT VE MODA İLE BULUŞTU
ŞEHİTKAMİL’DE, KULAÇLAR CUMHURİYET İÇİN ATILDI