MAHALLENİN ADINI SEN KOY

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, İLÇE HALKIYLA KARAR VERECEK

‘Yeni Şehitkamil İçin Sizlerle Birlikte’ sloganıyla ilçe halkının fikrine her fırsatta başvuran Şehitkamil Belediyesi, yerleşime yeni açılan bölgelerde oluşturulacak mahallelerin adını belirlemek amacıyla yine Şehitkamil halkıyla işbirliği yapıyor. Şehitkamil Belediyesi; Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi bölgelerinde oluşturulan yeni toplam 15 mahallenin adını belirlemek için ‘Mahallenin Adını Sen Koy’ başlığıyla anket hazırladı. Ankete katılacak kişilerin en fazla oy verdiği isim, yeni mahallelerin adı olarak kullanılacak. Ankete katılmak isteyen kişiler, Şehitkamil Belediye Başkanlığı resmi internet sayfası olan  www.sehitkamil.bel.tr adresinden oy kullanabilir.

 

VATANDAŞLARIMIZ KATKI SAĞLARLARSA MUTLU OLURUZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, başlatılan anket çalışmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yeni mahallelerin ismini ilçe halkıyla kararlaştırmak istediklerini dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Yerleşime açılan alanlarda belirli düzenlemeler yaptık. Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi yüzölçümü olarak çok büyük alanlar oldu. Bizim yapmamız gereken, bu alanları bölmekti. Biz de yönetimi kolaylaştıracak bölme işlemini gerçekleştirdik. Yeni mahallelerimizin sınırlarını belirledik. Yeni mahallelerin adına vatandaşımızla birlikte karar vermek istedik. İnternet sitemizde; Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi’de yeni oluşturulan mahallelerle ilgili 15 isme ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız bize katkı sağlarlarsa mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.

 

MUHTARLAR, VATANDAŞA ÇAĞRIDA BULUNDU

Muhtarlar, Şehitkamil Belediye’si tarafından hazırlanan ‘Mahallenin Adını Sen Koy’ başlıklı ankete katılım olması yönünde vatandaşa çağrıda bulundu. Beykent Mahalle Muhtarı Hayrettin Karataş, İbrahimli Mahalle Muhtarı Ali Yaşamalı, Yukarı Beylerbeyi Mahalle Muhtarı Ali Güler, İncilikaya Mahalle Muhtarı Mustafa Akgün ile Osmangazi Mahalle Muhtarı Musa Karakuzulu; Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen anket çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Muhtarlar, mahallelerindeki nüfus ve yerleşimin artmasına bağlı yönetimde kolaylık sağlanması amacıyla gerçekleştirilen çalışmanın büyük rahatlama sağlayacağına işaret etti. Muhtarlar, ‘Mahallenin Adını Sen Koy’ başlıklı anket ile halkın fikrinin alınmasının önemli olduğunu vurguladı ve vatandaşın da düzenlenen ankete katılması gerektiğini kaydetti. Muhtarlar, mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı da Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.