LİSE ÖĞRENCİLERİ ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ`NDE DERS İŞLEDİ

İŞLEDİĞİMİZ KONULAR HAKKINDA YETKİLİ AĞIZLARDAN BİLGİ ALMAK ÇOK FAYDALI OLDU

Ali Tiryakioğlu Anadolu Meslek Lisesi Muhasebe ve Finansman Bölümü 10. sınıf öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi'ne gelerek bir çok birimi gezen öğrenciler, burada ruhsat ve gelir birimi yetkililerinden emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve diğer konular hakkında bilgi aldılar. Öğretmenleri nezaretinde birimleri gezen öğrenciler, alanları olduğu finansman ve muhasebe konuları hakkında yetkililere merak ettikleri soruları sorarak, bilgi edinmeye çalıştılar. Belediye yetkililerinin anlattıkları konuları can kulağıyla dinleyen öğrenciler, aldıkları bilgiler sayesinde derslerini tamamladılar. Şehitkamil Belediyesi’nde ruhsat ve gelir konusu hakkında önemli bilgilere sahip olduklarını dile getiren Ali Tiryakioğlu Meslek Lisesi Muhasebe ve Finansman Bölümü 10. sınıf öğrencileri, "Öğrenim hayatımız sonunda finans, muhasebe ve dış ticaret gibi ticari faaliyeti olan her türdeki kurum/kuruluşlar, muhasebe, muhasebe ve mali müşavirlik, yeminli mali müşavirlikler, şirket ve işletmelerin muhasebe birimleri gibi bir çok yerlerde çalışacağız. Bu nedenle branşımızla ilgili her türlü bilgi ile kendimizi donatmamız gerekiyor. Burada da Belediye tarafından toplanılan vergi çeşitleri, verilen ruhsat çeşitleri hakkında yerinde ve yetkili ağızlardan bilgi almak, ders işlemek bize çok faydalı oldu. Yeni vergi çeşitleri hakkında birçok şey öğrendik. Bunların önümüzdeki dönemde bize büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Bu konuda bizlere desteklerini sunan başta öğretmenlerimize ve Şehitkamil Belediyesi’nde ruhsat ve gelir birimi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz" dediler.