KAHRAMAN ŞEHİTKAMİL'İN KARDEŞİ'NDEN ANLAMLI ZİYARET

Antep Savunmasının “ilk şehidi” olarak tarihe geçen Şehit Kamil’in İstanbul’da ikamet eden 90 yaşındaki kardeşi Kemal Dilek, memleketi olan Gaziantep’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, kardeşinin ismini taşıyan Şehitkamil Belediyesi’ni ziyaret etti. Kızı ve torunuyla birlikte Başkan Rıdvan Fadıloğlu tarafından makamında ağırlanan Kemal Dilek, karşılıklı sohbet etme imkanı buldu.

8 kardeşin en küçüğü olduğunu dile getiren Kemal Dilek, 5 kız ve Şehit Kamil ile birlikte iki erkek kardeşinin olduğunu dile getirdi. Kardeşlerinin hepsinin vefat ettiğini de dile getiren Kemal Dilek, Şehit Kamil’in kahramanlığını, dönemin şartlarını, yaşanan savaşı ve Antep halkının yazdığı destanı duygu dolu sözlerle anlattı.

 

BU MEMLEKETİN EVLADININ KARDEŞİ İLE BERABERİZ

Duyduğu ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Öncelikle Kemal amcanın şahsında tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bugün Şehitkamil Belediyesi olarak adını aldığımız Mehmet Kamil büyüğümüzün kardeşiyle beraberiz. Şehitkamil Gaziantep için çok önemli bir isim. Gaziantep savunmasının startını veren, o çocuk yaşta annesinin peçesine sahip çıkmak adına canını seve seve veren bu memleketin evladının kardeşi ile beraberiz. Allah hiçbir zaman büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Bugünlere kolay gelmedik. Geçmişteki atalarımızın o çocuk yaştaki vermiş olduğu canlar, daha sonraki süreçte de gençlerimizin kanıyla suladığı bu topraklar ancak o şekliyle vatan oldu. Bize düşende bundan sonraki süreçte bu kanla sulanmış, şehitlerimizin anısıyla yükselmiş bu topraklara sahip çıkmak. Burada Kemal amcanın bizleri ziyaret etmiş olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah en kısa sürede bende İstanbul’da Kemal amcayı gidip yerinde ziyaret edeceğim” dedi.

 

Şehitkamil Belediyesi ziyaretinde, eski günlerden bahseden Şehitkamil’in kardeşi Kemal Dilek, “Biz Ömer Fadıloğlu’yla dördüncü sınıfa kadar aynı sınıftaydık. Onlar beşinci sınıfa geçti ben geçemedim sınıfta kaldım ve meslek hayatına atıldım” dedi.

 

Ailesi hakkında da bilgiler veren Kemal Dilek, “Biz 3 erkek 5’i kız 8 kardeşiz. Hepsi vefat etti bir ben kaldım” şeklinde konuştu.