GENÇLER, KUTLU DOĞUM HAFTASINI KUTLADI

Mütercim Asım Gençlik Merkezinde eğitim alan öğrenciler, Kutlu Doğum Haftası kapsamında başarılı bir gösteri sundu. Mütercim Asım Gençlik Merkezindeki program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Peygamberimizin (SAV) hayatı ve güven toplumu konulu hazırlanan sinevizyon izletildi. Sonrasında öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine yönelik şiirler ve ilahiler okundu. Gençler, gösterinin sonunda sahabelerin hayatının anlatıldığı bir tiyatro sahneledi. Program sonrası açıklamada bulunan izleyenler, çok güzel bir program seyrettiklerini ifade etti.

 

KUTLU DOĞUM HAFTASINI ANLAMAYA VE ANLATMAYA ÇALIŞTIK

Gerçekleştirilen etkinlik sonrası açıklama yapan Mütercim Asım Gençlik Merkezi Kimya Öğretmeni Müslüm Yıldıztekin, şunları söyledi:

 

“Her yıl Kutlu Doğum Haftasını kutlamaya çalışıyoruz. Peygamber Efendimizi (SAV) anmak ve anlamak için bir program düzenledik. Bu yılki konumuz da Peygamber Efendimizin (SAV) hayatı ve güven toplumuydu. Biz de program içeriğini bu konulara göre hazırladık. Programda şiir, ilahi, tiyatro gibi etkinlikler vardı. Bugün buradaki amacımız; Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını hatırlatmak ve anmaktı. Bu yüzden Kutlu Doğum Haftasını anlamaya ve anlatmaya çalıştık. Allah, bu programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesten razı olsun.”

 

PEYGAMBERİMİZİ ZİKRETMEK İÇİN TOPLANDIK

Etkinlikte hem ilahi hem de tiyatro gurubunda bulunan Can Şahin, “Bugün burada Peygamber Efendimizi (SAV) zikretmek ve insanlara anlatmak için toplandık. Biz bu programda arkadaşlarımızla birlikte ilahi gurubu oluşturduk ve etkinlikte ilahi okuduk. Bir de tiyatro oynadık. Eski zamanlarda yaşayan bir sahabeyi canlandırdık. Peygamberimizin sevgisini ve Peygamberimizin uğrunda nasıl can verildiğini tiyatro ile anlatmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

 

Kutlu Doğum Haftası etkinliği, okunan kapanış duasıyla sona erdi.