EV HANIMLARI, DİKİŞ-NAKIŞ KURSUNDA STRES ATIYOR

DİKİŞ-NAKIŞ EV HANIMLARININ STRESİNE İYİ GELİYOR

Şehitkamil Belediyesi, ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendirmelerine olanak sağlıyor. Şehitkamil Belediyesi’nin ev hanımlarını üretkenliğe teşvik etmek adına açtığı kurslara yoğun ilgi devam ediyor. Ev hanımlarının üretken bireyler olmalarını sağlayan Şehitkamil Belediyesi, kurslarda yapılan ürünlerin satılmasına da zemin sağlıyor. Dikiş-Nakış Kursu’na katılan ev hanımları, kurstaki eğitimler sonucunda ürettikleri dikiş-nakış ürünlerinin üzerlerindeki stresi aldığını ifade etti.

 

BURASI HANIMLARA BİR TÜR TERAPİ OLUYOR

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Dikiş-Nakış Kursu Eğitmeni Eser Özekin, ev hanımlarının yaşamlarını kolaylaştırdıklarını söyledi. Eser Özekin; “2015-2016 eğitim sezonuna başladık. Yine geçen yıllarda olduğu gibi yoğunluğumuz devam ediyor ve sene sonuna kadar da yoğunluğumuz devam edecek. Mümkün olduğu kadar halkımıza, kursiyerlerimize yardımcı olmaya çalışacağız. Öğrencilerimiz; burada öğrendiklerini kendileri ve sevdikleri için yapabiliyorlar. Aynı zamanda dışarıdan siparişle de çalışabiliyorlar. Ev hanımlarının hayatlarını kolaylaştırmak için yardımcı oluyoruz. Burada hanımlar en çok dikişi öğrenmek istiyor. Hanımlar eskimiş ürünlerini burada değerlendirmek istiyorlar. Burası hanımlara bir tür terapi gibi oluyor. Zamanlarını en iyi şekilde burada değerlendiriyorlar” şeklinde konuştu.

 

BURAYA GELMEK İÇİN CAN ATIYORUM

Kurs öğrencisi Kadriye Kamalıoğlu, Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’ndeki kurslara 8 yıldan beri kesintisiz katıldığını belirtti. Kadriye Kamalıoğlu, “Bu kurslara 8 yıldır devam ediyorum. Birçok kursa katıldım. En son biraz da el becerim gelişsin diye nakış-dikiş yapmak istedim. Burası bana uğraştan çok; dinlenme, kafayı boşaltma için terapi gibi oluyor. Buraya gelmekten çok memnunum. Arkadaşlarımla olmaktan çok memnunum. Yaptığım şeylerden çok memnunum. Sağlığım el verdiği sürece de burayı hiçbir zaman bırakmayacağım. Evden buraya gelmek için can atıyorum. 8 yıldır aksatmadan buraya geliyorum. Çünkü çok mutlu oluyorum. 8 yıl önce spora başladım. Resim kursuna da katılmak istiyorum. En kısa zamanda resim kursuna da katılacağım” açıklamasını yaptı.