ENGELLİ VEDAT?IN DUYGU DOLU SEVİNCİ

VEDAT, 18 YILDIR AİLESİNİN DE DESTEĞİ İLE HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Seyrantepe Toki’de ikamet eden Koca ailesinin 18 yaşındaki çocukları Vedat Koca, 6 aylıkken geçirdiği havale sonucu felç kaldı. Vedat Koca, o günden sonra nefes alma dışında tüm hayati reflekslerini kaybederken, yatağa mahkum oldu. Hiçbir şekilde düzelme ve iyileşme umudu kalmayan Vedat, 18 yıldır ailesinin de desteği ile hayata tutunmaya çalışıyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle felçli oğluna tekerlekli sandalye alamayan baba Ahmet Koca, Şehitkamil Belediye Başkanlığına müracaat ederek, tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan gerekli incelemeler sonrasında aileye tekerlekli sandalye sözü verildi.

ENGELLİ VEDAT’A BİR UMUT’TA BAŞKAN RIDVAN FADILOĞLU OLDU

Engelli 18 yaşındaki Vedat Koca’yı baba evinde ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 18 yıldır tekerlekli sandalye ihtiyacı olan Vedat’a sürpriz yaparak, getirdiği tekerlekli sandalyeyi takdim etti. Babası tarafından tekerlekli sandalyeye binen Vedat, mutluluğunu attığı sevinç gülüşleriyle ailesiyle paylaştı. Tekerlekli sandalyesine binen Vedat, ilk turunu Başkan Rıdvan Fadıloğlu’un kendisini sürmesiyle evin içinde attı. Sevinci yüzüne yansıyan Vedat, gülüşleriyle de duydu dolu anlar yaşattı.  Dakikalarca etrafa gülücükler saçan Vedat, hayata bir kez daha umutla bağlandı.

VEDAT’IN MUTLU OLMASI BİZLERİ FAZLASIYLA MUTLU ETTİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Vedat’ın mutlu olması kendilerini de mutlu ettiğini de belirterek, “Vedat yavrumuz 6 aylıkken geçirmiş olduğu havale sonucu engelli durumunda. Allah devletimize zeval vermesin tabi ailemize evde bakım ücreti veriliyor ama, bu çocuğumuzun en azından dışarıya çıkıp hava alması adına bizden bir tekerlekli sandalye talepleri olmuştu. Her zamanda söylediğimiz gibi Şehitkamil Belediyesi’nin imkanları, milletimizin imkanlarıdır. Milletimize bu hizmeti sunmak bizim asli vazifemizdir. Böyle bir talepte bize gelince bende ailemizi bire bir evlerinde ziyaret etmek istedim. Vedat’ın mutluluğu bizleri de fazlasıyla mutlu etti. Tabi ki kolay bir durum değil, yüce Allah ailemize sabırlar ihsan etsin. Fakat yaşıyorsak hayatta her şey ile karşı karşıya kalacağız. Sabrımız ölçülüyor, bu dünyada ki günahlarımızın kefaretine karşılık geliyordur. Allah ailemizin sabrını attırsın, yavrumuza da acil şifalar versin. Onun mutlu olması ailesini ve bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi.

OĞLUMU SEVİNDİREN BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vedat Koca’nın babası Ahmet Koca ise, çocuklarının mutlu olması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade ederek; “Oğlum 6 aylıkken geçirdiği havale sonucu felç kaldı. 18 yıldır bu şekilde yaşıyor. Oğlumun iyileşmesi için her yere müracaat ettik fakat sonuç vermedi. Oğlum için bir tekerlekli sandalye gerekiyordu. Fakat maddi imkansızlıklar sonucu tekerlekli sandalye alamıyorduk. En sonunda Şehitkamil Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye dağıttıklarını duyduk ve bizde müracaat ettik. Yapılan incelemeler sonucunda bugün Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu bizzat evimizi ziyaret ederek oğlum için getirdikleri tekerlekli sandalyeyi hediye etti. Bundan sonra oğlum evde bağlı olmayacak ve tekerlekli sandalye ile dışarda gezip hava alma imkanı bulacak. Oğlumu ve bizi sevindiren başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.