DÜLÜK TABİAT PARKI BİTKİ TÜRLERİYLE RENK KATIYOR

BELEDİYEMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU BU TÜR ÇALIŞMALARI TAKDİRLE KARŞILIYORUZ

Şehitkamil Belediyesi tarafından yoğun çalışmaların ardından yurt dışından ithal olarak Dülük Tabiat Parkına getirilen, yüzlerce çeşit bitki türleri, tabiat parkında yetiştirilerek, konuklarına görsel bir güzellik ve çeşitlilik sunuyor. Dülük Tabiat Parkı, yerli ve yabancı tüm konukların büyük ilgisini çekerken, ziyaretçilerin daha önce görmediği bitkileri bir arada görmesine imkan sağlıyor. Dülük Tabiat Parkı, birçok nilüfer türlerinden, çeşitli su bitkisine,  Callistemon viminalis, Juniperus Squamata Blue Carpet, Cordeteria Selloana, Acanthus Mollis, Pentstemon Gentianoides,  Verbana Nigida, Alcea Rosea Pleni Flora, Lavandula, Stipa Tenuifolia gibi latin isimli yüzlerce ithal bitkiyi içinde barındırıyor. Tabiat Parkını ziyarete gelen vatandaşlar, atmosferi ve çeşitli bitki türlerini çok beğendiklerini dile getirerek; “Burası gerçekten harika bir yer, biz İstanbul'dan geliyoruz. Böyle görkemli ve güzel atmosfer nerdeyse ben hiçbir yerde görmedim. Hem biyolojik gölet ve şelale hem de yüzlerce çeşit bitki türleri, burada bir araya getirilmiş. İnsanın huzur bulacağı bir yer. Önceleri Dülük Tabiat parkı bakımsızlık ve kaderine terk edilmişti. Şimdi gördüğüm kadarıyla, Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalarla, Dülük Tabiat Parkı adeta bir doğa parkı haline getirilmiş. İçerisindeki yüzlerce çeşit bitki türleriyle de Dülük Tabiat Parkına farklı bir hava katmış. Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu bu tür çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Yapılan çalışmalardan dolayı başta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dediler.