BAŞKAN YILMAZ, HALK TV'DE GÖRKEMLİ HATIRALAR PROGRAMINA KONUK OLDU

“ATA’MIZIN EKSİKLİĞİNİ BURADA HİSSETTİK”

“ BİZ, TEHLİKENİN FARKINDAYIZ”

“GAZİANTEP, DÜNYA MUTFAĞININ BAŞKENTİDİR”

“ZİRVEDE KALMAK ÖNEMLİ”

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Halk TV’de yayınlanan ve Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu “Görkemli Hatıralar” programında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, programda Gaziantep’in tarihî, kültürel zenginlikleri ve şehrin geleceğine yönelik vizyonu hakkında çarpıcı açıklamalarının yanı sıra gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Başkan Umut Yılmaz, Gaziantep’in sadece tarihi ve kültürel mirasıyla değil, aynı zamanda misafirperverliği ve gastronomi zenginliğiyle de Türkiye’nin göz bebeği olduğunu kaydetti. Yılmaz, bu tür programların Gaziantep’in tanıtımına büyük katkı sağladığını ve şehrin daha geniş kitlelere ulaşmasında önemli bir rol oynadığını ifade etti.

 

AHMET YILMAZ, SAYGI VE RAHMETLE ANILDI

Programın başında, Şehitkamil’in ilk Belediye Başkanı Ahmet Yılmaz, saygı ve rahmetle anıldı. Başkan Umut Yılmaz, babası Ahmet Yılmaz’ın bıraktığı mirası yaşatmak için çalıştıklarını dile getirdi.

 

Programda, önceki dönem Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak, Gaziantep ve Şehitkamil’in tarihini detaylı bir şekilde anlattı.

 

YÖRESEL LEZZETLER CANLI YAYINDA HAZIRLANDI

Gaziantep’in dünyaca ünlü mutfağı da programda geniş yer buldu. Nohut dürümü, çiğköfte, lahmacun, yuvalama, kebap ve baklava gibi şehrin simgesi haline gelmiş lezzetler, program sırasında canlı yayında hazırlandı. Bu anlar, izleyicilere hem görsel bir şölen sundu hem de Gaziantep mutfağının zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

SANAT VE KÜLTÜRÜN KALBİ “GÖRKEMLİ HATIRALAR”DA ATTI

Programın müzik ve eğlence dolu anları, Alleben Meşk Grubu’nun seslendirdiği şarkı ve türkülerle taçlandı. Gaziantep yöresine ait halk oyunları gösterisi ise izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Başkan Yılmaz, Gaziantep’in kültürel mirasını koruma ve yaşatma konusundaki kararlılığını vurgularken, şehrin sanatsal zenginliğine dikkat çekti.

 

İZMİR VE MECLİS MESAJI

Başkan Yılmaz, programın başında İzmir’de ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşananlara değinerek, “Ben, öncelikle İzmir’de yaşanan yangınlar için İzmirlilere ‘geçmiş olsun’ diyorum. Burada da yaklaşık 10 gün önce Dülükbaba’nın tepesinde bir yangın yaşadık. Hemen müdahale ettik. Çok şükür büyümeden biz de böyle bir belayı atlattık. Dün bir kara Cuma yaşandı. Tüm Türkiye’ye ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum. Kara cumada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görmek istemediğimiz şeyleri bize izlettiler. Ben, çok üzüldüm. İzlerken de çok utandım. İnşallah bir daha böyle şeyleri bize izletmez Sayın Milletvekilleri. Buradan da kavgada yara alan tüm milletvekillerimize, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

ATATÜRK PORTRESİ

Başkan Yılmaz, Gaziantep’in önemli doğal miraslarından biri olan Dülük Tabiat Parkı hakkında da açıklamalarda bulundu. Parkın tarihî geçmişine değinen Yılmaz, buranın 1950’lerde ağaçlandırıldığını ve bu süreçte büyük emek verildiğini anlattı. Atatürk’ün büyük portresini Dülük Tabiat Parkı’na yerleştirdiklerini belirten Yılmaz, “Atatürk’ün büyük portresini Dülük Tabiat Parkı’na biz yerleştirdik. Dülükbaba, 1950’lerde kurudu. Burası çok eskiden bozkırdı. 1950’lerde atalarımız dikmiş bu fidanları. Kuruyan ağaçlara bebekleri gibi bakmışlar. Hatta çok affedersiniz, eşeklerle buraya sular taşınmış. Biz, bugün buraya sahip çıkıyoruz. Geçen hafta yaşanan yangında bile binlerce kişi yardım için ‘Gelelim mi?’ dedi. Burada herkes ormana sahip çıkar. Esasında burada yaşayan herkesin çocukluğudur Dülükbaba. Her insan, her çocuk burada mutlaka kebap yellemiştir. Biz göreve geldiğimizde, bu kadar güzel bir ormanı bize hediye eden, buna vesile olan Ata’mızın eksikliğini burada hissettik. Bu histen sonra ilk iş olarak büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk portresini yerleştirdik.” açıklamasını yaptı.

 

GAZİANTEP’E SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Gaziantep’in geleceğiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, OECD raporlarına dayanarak şehrin en büyük sorunlarından birinin Suriyeli göçmenler olduğunu söyledi. Gaziantep’in sorunlarının farkında olduklarını ve çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

 

“Gaziantep sadece turizm değil, Gaziantep aynı zamanda sanayi şehri. Biz, bu memleketin daha yaşanabilir bir memleket olmasını istiyoruz. OECD raporunda okumuştum. Gaziantep’in birçok sorunu var. Bu problemlerden en büyüğü Suriyeli. 2040 yılında Türkiye’de 38 milyon Suriyeli olacağı düşünülüyor. Bunun büyük bir kısmı Gaziantep’te. Biz, Gaziantep’e sahip çıkmak zorundayız. Biz, tehlikenin farkındayız. İleriyi gördük, bu inançla çalıştık.”

 

GAZİANTEP: MEDENİYETLER VE TURİZM ŞEHRİ

Gaziantep’in tarihi ve turizmi hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, şehrin medeniyetler beşiği olduğunu vurguladı. Gaziantep’te bulunan Karkamış Antik Kenti’ni ön plana çıkaran Yılmaz, bu antik kenti tanıtmak için bir reklam filmi hazırlığı içerisinde olduklarını ifade etti. İzleyicileri, Gaziantep’in tarihî ve kültürel zenginliklerini keşfetmeye davet eden Başkan Yılmaz, “Gaziantep, medeniyetler şehri. Gaziantep’te bütün uygarlıkların, bütün medeniyetlerin izini bulursunuz. Antik bir kenttir Gaziantep. Şanlıurfa’da, biliyorsunuz Göbeklitepe var. Lütfen, bir Karkamış’a gidin, Karkamış Antik Kenti’ni görün. Müthiş bir kent. Biz, Karkamış Belediye Başkanımız ile de görüştük. Karkamış’ı, Türkiye’ye, dünyaya tanıtmak için elimizden gelen desteği vereceğiz. Gaziantep, turizm şehri. Lütfen, bizi izleyen herkese çağrımdır, Gaziantep’i görün. Gaziantep’in müzelerini görün. Uygarlığını, medeniyetlerini, yemeklerini görün. Gaziantep, dünya mutfağının başkentidir.” sözlerini kaydetti.

 

ARTIK BAYRAĞI DEVRALMA ZAMANI GELDİ

Şehrin yararına olan her konuda birlikte çalışmanın önemine vurgu yapan Başkan Umut Yılmaz, “Şimdi gerçekten AKP’nin burada emeği oldu. Biz bu hizmetleri inkâr etmiyoruz. Fatma Şahin de gerçekten Gaziantep’in vizyonuna vizyon katmıştır. Şimdi biz, ‘Onlar hiçbir şey yapmadı.’ dersek, bize de oy veren, gönül veren AKP’li dostlarımıza, kardeşlerimize haksızlık etmiş oluruz. Çok emeği var bu memlekette ama her şeyin bir vadesi var. Onlar bir vizyona kadar çıkardı, artık bayrağı devralma zamanı geldi. Fatma Şahin, bizim ablamızdır. Bizim kendisiyle hiçbir problemimiz yok. Biz, bu konuları konuşabiliyoruz. Bazı tatsızlıklar çıksa da biz, Gaziantep’in sorunlarıyla ilgili, Gaziantep’in yararıyla ilgili her zaman bir araya gelebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARA YÖNELİK SOSYAL PROJELER: DONDURMA KARAVANLARI

Başkan Yılmaz, göreve geldiklerinden bu yana yürüttükleri sosyal projelerden de bahsetti. Çocukların mutluluğunu ön planda tuttuklarını belirten Yılmaz, köy ziyaretlerinde ücretsiz dondurma dağıttıkları “Dondurma Karavanı” projesini anlattı. “Eğer bir eve girmek istiyorsanız, mutlaka o evin çocuğunun yüreğine girmek zorundasınız. Çocukları mutlu et ki anne-babasını da mutlu et.” diyen Yılmaz, bu projeye verdikleri önemi vurguladı.

 

ÇÖP YÖNETİMİ VE HALKLA İLETİŞİM

Başkan Yılmaz, çöp yönetimi konusunda yaşadıkları bir sorunu ve çözüm yollarını da anlattı. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine “Çöp Taksi” hizmetini devreye soktuklarını belirten Yılmaz, bu hizmetin halk için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Halkla birebir iletişim kurmanın önemine dikkat çeken Yılmaz, vatandaşların sorunlarına hızla çözüm bulmak için çalıştıklarını ifade etti.

 

ZİRVEDE KALMA İDDİASI VE CHP’YE TEŞEKKÜR

Son olarak, seçim zaferlerine değinen Başkan Yılmaz, Gaziantep halkının kendilerine büyük destek verdiğini dile getirdi. Başkan Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileterek açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

 

“Şehitkamil Belediye Başkanı olarak kolay seçildim dersem, 15 yıllık bir AKP iktidarına gönül vermiş arkadaşlarıma, dostlarıma haksızlık etmiş olurum. Zor oldu ama inandık. İlçe Başkanımız burada. Gerçekten o da bize ağabeylik yaptı. Gaziantep’i, Şehitkâmil’i sokak sokak bilen birisi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Emeğin büyüğü, kendisinindir. İlçe Başkanımız Hurşit Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Biz, birlikte inandık. Gaziantep, büyük bir şehir. Gerçekten Gaziantep halkı bize, sağ olsunlar emeklerimizin karşılığını verdiler. Ama zirveye çıkmak önemli değil. Zirvede kalmak önemli. Biz bu iddiamızı sürdüreceğiz. İnşallah biz, Türkiye’yi, kırmızıya boyadığımız gibi Gaziantep’i de kırmızıya boyayacağız. Bundan eminiz.”

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile Serhan Asker, programa katılan çocuklara kitap armağan etti.