
BAŞKAN YILMAZ’DAN BÜYÜK VEFA
FERAY ŞAHİN’İN İSMİ ŞEHİTKAMİL’DE YAŞATILACAK
Mersin’de katledilen Gaziantepli Feray Şahin’in ismi Gaziantep’te yaşatılacak. 23 yaşında hayattan koparılan Şahin’in ismi Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen törenle ailesinin yaşadığı mahallede bir parka verildi. Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Biz kadın cinayetlerini unutmamaya ve unutturmamaya kararlıyız. Bu park bir simge olacak” dedi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 2017 yılında Mersin’de üniversite öğrencisi iken bir polis memuru tarafından katledilen Gaziantepli Feray Şahin’in ailesine büyük vefa örneği gösterdi. Şehitkamil Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Şahin’in ismi düzenlenen törenle ailesinin yaşadığı Değirmiçem Mahallesi’nde bir parka verildi.
Törene Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin, babası Bekir Şahin ile aile bireylerinin yanı sıra STK temsilcileri, kadın örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
KADIN CİNAYETLERİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ
Başkan Umut Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Feray Şahin Parkı’nın kadın cinayetleri için bir simge olacağını belirterek, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Biz bugün buraya sadece bir tabela değişikliği yapmak için gelmedik. Bu park şiddete uğrayan bütün kadınların parkı olacak. Bekir ağabey ve Aysel ablaya söz veriyorum. Kızlarının ismi burada yaşayacak. Bir cani tarafından sadece bir kişi hayattan koparılmadı, ailesi de hayattan koparıldı. Biz kadın cinayetlerini unutmamaya ve unutturmamaya kararlıyız. İnşallah bir daha benzeri olaylar yaşanmaz” dedi.
BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR
Baba Bekir Şahin ise Feray’ın kadın cinayetlerinde ne ilk ne de son olduğunu ifade ederek, “Bundan tam 8 yıl önce aldığımız bir kara haber ile dünyamız yıkıldı. Aile olarak halen o psikolojiden, kendimizi kurtarabilmiş değiliz. Onun için isminin yaşatılmasında emeği geçen, başta belediye başkanımız Umut Yılmaz olmak üzere yönetimine, meclis üyelerine ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz ve Şahin ailesi tarafından parka sembolik olarak adalet ağacı dikildi.
Haberler
ŞEHİTKAMİL’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU SPORLA BAŞLIYOR
RUMKALE’DE ŞEHİTKAMİL RÜZGARI
BAŞKAN YILMAZ’DAN YUKARI ARIL MAHALLESİ’NE ZİYARET
BAŞKAN YILMAZ’DAN KIRSAL MAHALLELERE YATIRIM ATAĞI
BAŞKAN YILMAZ’DAN GIDA GÜVENLİĞİ OPERASYONU
BAŞKAN YILMAZ’DAN MÜCAHİTLER MAHALLESİ’NE ZİYARET
ŞEHİTKAMİL’DE EKİM AYI FATURA DESTEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLADI
BAŞKAN YILMAZ’DAN SELİMİYE MAHALLESİ’NE GECE ZİYARETİ
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
AKTOPRAK VE NESİMİ’DE YOL ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI