BAŞKAN FADILOĞLU'NDAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Uyguladığı çevreci uygulamalar ve projelerle adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediyesi, geri dönüşüm konusunda çok önemli başarıların altına imza attı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda MÖP Projesine dair şu ifadelere yer verdi:

 

“Ülkemizde ve dünyada insanlarda çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi adına uyguladığımız Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Geri Dönüşüm Projesini kararlı bir şekilde uygulamayı sürdüreceğiz.

 

İçerisinde yaşadığımız doğa, özellikle son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme, teknolojik gelişmeler ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle büyük zarar görmüştür. Buna bağlı olarak da tüm dünya küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Küresel çapta yapılan yanlışlıklarla ortaya çıkan bu sorunla mücadelede yine küresel çapta ciddi bir çalışma yapılmasını gerektirmektedir.

 

Havayı, suyu ve toprağı koruma adına uyguladığımız Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Geri Dönüşüm Projesi (MÖP), 5 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste hizmet veriyor. Kurulan tesis bugüne kadar çok yönlü faydalar sağladı. Çevre dostu olan MÖP tesisi, sürdürülebilir tasarrufta da önemli misyon üstlendi.

 

Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen MÖP tesisi ile 2012 yılından bu yana tonlarca katı atığı geri dönüşüme kazandırdık.

 

MÖP Projesi ile çevreye ve doğal kaynaklara zarar verilmesinin önüne geçiyoruz. Projeyle aynı zamanda alan ve enerji tasarrufu da sağlıyoruz. Gelecek nesillerin doğadaki haklarını gözeterek gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla daha yaşanabilir bir çevre oluşturmayı hedefliyoruz.

 

Şehitkamil Belediyesi olarak MÖP Projesi kapsamında 2012 yılından bu yana toplam 18 bin 502 ton atığı geri dönüştürürken, 221 bin 115 adet ağacı kesilmekten kurtardık.

 

MÖP Projesi kapsamında 2012 yılından beri toplam 18 bin 502 ton atığın dönüştürülmesiyle büyük kazanımlar elde ettik. Proje sayesinde 3 bin 931 megawatt elektrik, 22 bin 940 ton su, 3568 metreküp fueloil tasarrufu yapıldı. Yine bu kapsamda doğaya atılması durumunda büyük zarar oluşturan 343 bin 950 adet atık pil topladık. Atık pillerin toplanması ve geri kazanımının sağlanması sayesinde 1 milyon 375 bin 800 metreküp toprağın kirlenmesini önledik.

 

Bu cennet vatanımızın evlatları olan bizler, temiz çevrenin bize atalarımızdan miras olarak kalmış olmasından ziyade, bizim gelecek nesillere emanetimiz olması gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Bu anlamda her türlü hassasiyeti göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ‘Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, sağlıklı bir gelecek, temiz bir çevre ve mutlu günler diliyorum.”