BAKAN ÖZHASEKİ, FISTIKLIK PARKI'NI AÇTI

Örnek imar ve altyapı çalışmasıyla modern bir mahalle oluşturan Şehitkamil Belediyesi, vatandaşların aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri devasa bir park yaptı. Şehitkamil Belediyesi tarafından yeni yerleşim alanı olan Fıstıklık Mahallesi’ne yapılan parkın açılışı geniş katılımla yapıldı. 22 bin metrekare alan üzerine yapılan Fıstıklık Semt Parkı içerisinde; 2 adet basketbol sahası, kum havuzu, çocuk oyun alanları, spor aletleri, 700 metre uzunluğunda yürüyüş-koşu parkuru, engelli merdiveni, oturma bankları ve otopark bulunuyor.

 

KEŞKE HER ŞEHİR ANTEP GİBİ OLSA

Açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep’teki uyumun önemine işaret etti. Birliktelikle çok önemli projelerin yapıldığını anlatan Bakan Mehmet Özhaseki, şunları söyledi:

 

“Yaklaşık 10 yıldır Gaziantep’e gelip-gidiyorum. Her geldiğimde Gaziantep’i biraz daha güzelleşir, büyür, gelişir şekilde görüyorum. Bu şehirde gayret eden kardeşlerimiz var. Fatma Hanım başta olmak üzere Şehitkamil ve Şahinbey İlçe Belediye Başkanlarımız çok gayretliler. Ben, kendilerini yıllardır tanıyorum ve kardeşim gibi seviyorum. Bulunduğum konumda da arkadaşlarımın bana bir işi düşerse de başımın üstünde buyursunlar diye kapıyı sonuna kadar açık tutuyorum. Çok uyumlu milletvekillerimiz var. Değerli bir Valimiz var. Böyle bir ortamda doğrusu Antep bulunduğu yerden çok daha ileride olmalı, çok daha iyi yerlerde olmalı. İnşallah yapılacak referandum ile birlikte ben, Antep’in çok daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Rabbime Antep gibi şehirleri çok etsin diye dua ediyorum. Keşke her şehir Antep gibi olsa. Türkiye çok daha fazla ve hızlı kalkınmış olur. Değerli Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nu kutluyorum. Ellerine sağlık. Şu gördüğümüz manzara içimizi açan bir manzara. Bizim iftihar edeceğimiz bir manzara. Dönüşümler de Antep’te hızla gerçekleşir ve en kötü yerler böyle olur.”

 

ÖRNEK OLABİLECEK BİR MAHALLE KONSEPTİNİ OLUŞTURDUK

Törende söz alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye’ye örnek nitelikte çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Fadıloğlu şu açıklamada bulundu:

“Aslında bu park ile birlikte Fıstıklık Mahallesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 3 buçuk milyon alan üzerine tek kalemde yapılmış 18 uygulaması neticesinde tüm kamu ortaklık payları temiz bir şekilde terkedilmiş diğer taraftan yapılan parselasyonlarda minimum 3 bin metre parsel büyüklüğü getirilerek kendi donatılarını kendi içerisinde çözebilecek bir yapı elde edilmiştir. Yapmış olduğumuz çalışmalarda şuan boş olan arsalar da dahil olmak üzere bu bölgenin tüm yolları tek kalemde açıldı, altyapı çalışmaları tamamlandı. Elektrik hatları yerin altına alındı. Boş olan noktalara dahi aydınlatma direkleri dikilerek her parselin dışında kanalizasyon, su, gaz ve elektrik branşmanları hazır vaziyettedir. Şu anda Şehitkamil bölgesinde yalnızca burası değil, tüm noktalarda imar planı, 1/1000’liği yapılmış olan yerlerin tamamının uygulamaları yapılıyor, hepsinin kırmızı kodları belirleniyor, ondan sonra inşaat ruhsatı veriliyor. Şu anda yapılan bu uygulamalarla Türkiye’de örnek olabilecek bir mahalle konseptini oluşturduk. Vatandaşımıza hayırlı, uğurlu olsun.”