ANTEP HARBİNİN BİLİNMEYENLERİ VE KONUŞULMAYANLARI
ŞSM’DEKİ PROGRAM, BÜYÜK DİKKATLE TAKİP EDİLDİ
Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, “Asım Mıhçıoğlu ile Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Sohbetleri” isimli programın konusunu, “Antep Harbinin Bilinmeyenleri ve Konuşulmayanları” oldu.
Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesinin, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) organize ettiği “Asım Mıhçıoğlu ile Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Sohbetleri” programının konusunu, “Antep Harbinin Bilinmeyenleri ve Konuşulmayanları” başlığı oluşturdu. Programın konuşmacısı olan Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu, Gaziantep tarihiyle ilgili tarihi belge, görüntü ve fotoğraflar eşliğinde yaptığı konuşma, büyük dikkatle takip edildi. Araştırmacı-Yazar Mıhçıoğlu, program esnasında katılımcıların sorularını da cevapladı.
BİZ HÂLÂ UNUTMADIK, UNUTTURMAMAYA ÇALIŞIYORUZ
Programa ilişkin açıklamada bulunan Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu, şu ifadeleri kaydetti:
“Bugün, Gaziantep Harbi’nin bitişinin 102. yıl dönümü. Biz hâlâ unutmadık, bizden sonraki kuşağa da unutturmamaya çalışıyoruz. Bu manada çeşitli etkinlikler yapıp, detaylı olarak Antep Harbi’ni anlatıyoruz. Antep Harbi’nin nedenlerini de anlatıyoruz. Yani neden böyle oldu, ne oldu da düşman geldi? Bir günde karar vermediler. Biz nerelerde eksik yaptık, nerelere de hata yaptık? Bunu gençlerimize, ileride kendilerinin kullanacağı şekilde anlatmaya çalışıyoruz. 102 yıl geçmesine rağmen bakın biz hâlâ o acıyı unutmuş değiliz. Bizim bir ecdadımızda bütün ailelerin babalarında, dedelerinde, amcalarında muhakkak şehitlerimiz, gazilerimiz var. Biz onların hikâyeleri, onların anılarıyla büyüdük. O anıları, hikâyeleri burada anlatıyoruz, anlatmamız lazım. Türkiye’de zannetmiyorum ki başka bir şehir, düşman işgalinden kurtuluşunu bu kadar detaylı ve önemli bir şekilde anlatıyor. Birçok şehirde kurtuluş günleri var ama biz Antepliler, daha coşkulu anlatıyoruz, coşkulu kutluyoruz gibi geliyor bana.”
Haberler
BAŞKAN YILMAZ’DAN SACIR MAHALLESİNE AKŞAM ZİYARETİ
ŞEHİTKAMİL’DEN ÖRNEK PROJE
BAŞKAN YILMAZ TARİHİ MAHALLELERDE ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
BAŞKAN YILMAZ’DAN ÖĞRENCİ EVİNE ZİYARET
BAŞKAN YILMAZ’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
BAŞKAN YILMAZ’DAN EVİ YANAN KÖMEK AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
ŞEHİTKAMİL’DE KÜLTÜR TURLARI 2025’E DAMGA VURDU
ŞEHİTKAMİL’İN GENÇ SPORCULARINDAN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK GURURU
BAŞKAN YILMAZ’DAN İSTANBUL’DA ÖNEMLİ TEMASLAR